Az órák

The Hours. színes feliratos amerikai filmdráma 114 perc 2002
Régóta sejthettük, hogy nemcsak a könyveknek, de az íróknak és az olvasóknak is megvan a maguk sorsa, a Michael Cunningham nemrég magyarul is megjelent könyve alapján készült Az órák csak még jobban megerősíti ezt a tételt, lévén a saját sorsról, ráadásul a könyvek igézetében összefonódó női sorsokról mesél.


Az órák többszörösen rétegzett története három nő drámáját fonja össze. Virginia Woolf (Nicole Kidman) a húszas évek elején egyik kulcsregényét írva súlyos depressziójával küzd; a regény, a Mrs. Dalloway húsz évvel később Los Angelesben egy magányos családanya (Julianne Moore), az ezredfordulón pedig egy művészetpártoló New York-i nő (Meryl Streep) életét változtatja meg. Példatörténet a női szuverenitásról, a saját élet és saját halál megválasztásáról, a különböző korszakokban és kulturális közegben játszódó identitáscsatákról, és persze a művészet életveszélyes igézetéről - csábítóan komoly témák ezek, a Billy Elliottal befutott Stephen Daldry nemes kihívásnak próbál megfelelni, filmje azonban - a seregnyi nemzetközi díj és Oscar-jelölés dacára - fájdalmas csalódás. A párbeszédek és a belső monológok modorosak, művészet, élet és halál kérdései magasztos érzelgősségbe borulnak, Philip Glass kísérőzenéje csak erősíti ezt a vonulatot, és sajnos az agyonmagasztalt színészek sem képesek kirángatni a filmet az intellektuális giccsből - az egyetlen kivétel Nicole Kidman, aki az elmúlt években egyre briliánsabb alakításokkal nyűgöz le minket: most lám, még egy ilyen érzékeny, ám félresikerült filmben is menti a menthetőt.
gorcsev
2003.03.06
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent, most pedig a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.