A Rózsa énekei

olvasói
(0)
1944 ősze. A németek bevonulása után, a nyilasterror napjaiban, miközben a budapesti zsidóság zömét már gettókba hajtották, városszerte bújkálnak családok, és próbálják elkerülni a végzetüket. A budai hegyek egyik patinás villája is a menedékhelyek közé tartozik. Az erdőbe simuló, biztonságos kerítés mögé zárt villa tulajdonosa, a világhírű operaénekes, Rózsa Imre nem menekül külföldre, hiába lennének kiváló kapcsolatai; inkább a toronyszobába zárkózik, házát viszont megnyitja a nyilasok elől rejtőzködő barátoknak és ismerősöknek.


A Rózsa-villa házigazdája ettől kezdve a jóbarát Halász Géza lesz: ő fogadja az érkezőket és tartja a kapcsolatot Rózsával. Egyre több család zsúfolódik össze a házban, nyűgös az együttlét, elkeseredettségükben többen már-már a távozással kacérkodnak, mondván a talán a gettót is túl lehet élni. Halász tudja, hogy egyetlen módon képes lelket önteni az emberekbe: Rózsa áriáival. Hiszen amíg az énekes nem menekül el, a többieknek sem lehet okuk a félelemre - az isteni hang pedig az élet, a túlélés reményét jelenti. Esténként tehát mindannyian összegyűlnek a nappaliban, és a toronyszobából felcsendülő áriákat, a Rózsa énekeit hallgatják...Szilágyi Andor a korábbi években regényeivel és drámáival keltett feltűnést, A Rózsa énekei megrendezésével új területet fedezett fel. A tragikumot, rejtélyt és groteszk humort vegyítő szituációk, a feszes dialógusok kiváló szereposztásban kelnek életre. A Ragályi Elemér bensőséges képien megelevenedő, valós történeten nyugvó film az idei Szemlén a legjobb forgatókönyv díját kapta. Drámai feszültség, líra és akasztófahumor: A Rózsa énekei az idei év egyik magyar meglepetésfilmje.
gorcsev
2003.03.20
|
magyar-olasz filmdráma, 98 perc, 2003
Operaénekes csodás dala őrzi a reményt '44 gyilkos őszén egy zsidó családokat rejtő, patinás budai villában, ám egy kisgyerek utánajár a titoknak...
rendező:

Szilágyi Andor

színész:

Franco Castellano
(Halász Géza)

Bánsági Ildikó
(Lili)

Maia Morgenstern
(Olga)

Zum Dávid
(Tomi)

Djoko Rosic
(nagyapa)

Tímár Éva
(Vera)

Gubás Gabi
(Magda)

Gera Zoltán
(Mr. Waltz)

Margitai Ági
(Mrs. Waltz)Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:25
Break
francia romantikus film, 2018
18:25
Őrangyal
német thriller, 2012
18:30
Limonádé
rom-kan-ném-svéd film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:45
Mission: Impossible
amerikai akciófilm, 1996
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.