Johnny English

olvasói
8/10 (5)
Mr. Bean James Bondot játszik. Ennyivel körülbelül be is lehet lőni, miről van szó. Rowan Atkinsonról nem állítanám, hogy sokoldalú művész, de azt az egyet, amit tud, nagyon jól csinálja. Mr. Beanhez viszonyítva most meglehetősen sokat beszél, és ha nem is olyan mély hangon és idiótán tolulnak ajkára a szavak, cselekedeteiben ezúttal sem jellemzi kevesebb ügyefogyottság, mint nagy sikerű televíziós produkcióiban.


Kétbalkezes és kétballábas hősünk a brit titkosszolgálat egyik szürke eminenciását alakítja, aki íróasztala mellett csak álmodozhat a kockázatos küldetésekről, a dicsőségről és a gyönyörű nőkről, vagyis mindarról, amely egy igazi titkosügynöknek osztályrésze.

Mi történik, ha egy titkosügynök meghal? Helyébe lép egy másik. És mi történik, ha már nem marad másik, csak a fent említett aktakukac? Rowan Atkinson univerzumában ekkor csodás lehetőségek tárulnak fel: Johnny English, a szuperkém végre színre léphet. Ő a Brit Királyság utolsó reménye, akinek egy gátlástalan trónbitorlótól kell megmentenie szeretett hazáját. Egy hóbortos francia arisztokrata ugyanis, aki oldalági rokona az angol királyi háznak, fondorlattal arra készül, hogy a maga fejére illessze a koronát, és a szigetországot a világ legnagyobb börtönszigetévé alakítsa. John Malkovich, aki e főgonoszt alakítja, sok komoly szerepe után kiváló komikusi képességekről tesz tanúbizonyságot, ám az, hogy olykor a fejünket fogva, de többnyire kellemesen végigröhöghetjük ezt a másfél órát, a Malkovichnál jóval kevésbé sokoldalú, de mindig megbízhatóan ügyetlenkedő Atkinson érdeme. A slágergyanús főcímdalt pedig Robbie Williams énekli.
nelson
2003.04.10
|
Johnny English
angol vígjáték, 90 perc, 2003
Bean ezúttal James Bond, John Malkovich meg főgonosz, és ebben a felállásban küzdenek meg az angol királyságért.
Rendező:

Peter Howitt

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Műsoron a TV-ben

Mozi+
 2019.10.24., csütörtök, 12:15

Linkek

(10 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.