Johnny English

olvasói
8/10 (5)
Mr. Bean James Bondot játszik. Ennyivel körülbelül be is lehet lőni, miről van szó. Rowan Atkinsonról nem állítanám, hogy sokoldalú művész, de azt az egyet, amit tud, nagyon jól csinálja. Mr. Beanhez viszonyítva most meglehetősen sokat beszél, és ha nem is olyan mély hangon és idiótán tolulnak ajkára a szavak, cselekedeteiben ezúttal sem jellemzi kevesebb ügyefogyottság, mint nagy sikerű televíziós produkcióiban.


Kétbalkezes és kétballábas hősünk a brit titkosszolgálat egyik szürke eminenciását alakítja, aki íróasztala mellett csak álmodozhat a kockázatos küldetésekről, a dicsőségről és a gyönyörű nőkről, vagyis mindarról, amely egy igazi titkosügynöknek osztályrésze.

Mi történik, ha egy titkosügynök meghal? Helyébe lép egy másik. És mi történik, ha már nem marad másik, csak a fent említett aktakukac? Rowan Atkinson univerzumában ekkor csodás lehetőségek tárulnak fel: Johnny English, a szuperkém végre színre léphet. Ő a Brit Királyság utolsó reménye, akinek egy gátlástalan trónbitorlótól kell megmentenie szeretett hazáját. Egy hóbortos francia arisztokrata ugyanis, aki oldalági rokona az angol királyi háznak, fondorlattal arra készül, hogy a maga fejére illessze a koronát, és a szigetországot a világ legnagyobb börtönszigetévé alakítsa. John Malkovich, aki e főgonoszt alakítja, sok komoly szerepe után kiváló komikusi képességekről tesz tanúbizonyságot, ám az, hogy olykor a fejünket fogva, de többnyire kellemesen végigröhöghetjük ezt a másfél órát, a Malkovichnál jóval kevésbé sokoldalú, de mindig megbízhatóan ügyetlenkedő Atkinson érdeme. A slágergyanús főcímdalt pedig Robbie Williams énekli.
nelson
2003.04.10
|
Johnny English
angol vígjáték, 90 perc, 2003
Bean ezúttal James Bond, John Malkovich meg főgonosz, és ebben a felállásban küzdenek meg az angol királyságért.
Rendező:

Peter Howitt

Forgalmazza: UIP-Duna Film

Műsoron a TV-ben

SuperTV2
 2019.07.14., vasárnap, 17:00

Linkek

(10 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.