Váltságdíj

Megjelent

Vietnami veteránból lett milliomosnak ismeretlenek elrabolják a kisfiát, és kétmillió dolláros váltságdíjat követelnek érte. A Mel Gibson alakította játékost nem puhította el a vagyon, és tévedhetetlen ösztönnel ráérez, hogy ha fizetne, a fiát akkor is megölnék, ezért mindenkit megdöbbenő húzással a váltságdíj összegét vérdíjként tűzi ki az emberrabló fejére.


A gyerekszínészből lett rendező, Ron Howard az Apollo 13 Oscar-csalódása után, és jóval az Egy csodálatos elme Oscar-sikere előtt készítette ezt az előbb említetteknél szerényebb igényű thrillert, amely felvonultatja mindazt, ami jó Hollywoodban: lendületes, szilárdan felépített forgatókönyv, magukkal ragadó sztárok, hatásos rendezés... és ami ebben a műfajban nem is baj, könnyen feledhető izgalmak. Néhány év után újra meg lehet nézni.

***

Extrák:

Te mit tennél? címmel személyesre hangolt werkfilm, vicces közjátékok a forgatásról, egy csokornyi kihagyott, illetve bővített jelenet, előzetes, és Ron Howard audiokommentárja, amelyben a folyamatos udvariaskodás mögül alig-alig derül ki valami fontos.

***

Hang: magyar, cseh surround, angol 5.1
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Felirat: magyar + 6 nyelvRansom

1996 amerikai thriller Hossz: 117 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Ron Howard Szereplők: Mel Gibson, Rene Russo, Gary Sinise, Delroy Lindo, Lili Taylor, Liev SchreiberRansom
-NZ-
2003.04.15
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.