Beavatás

The Recruit. szín. fel. am. thriller 115 p. 2003
A thriller és a politikai krimi egyik újvilági kismestere, Roger Donaldson (Nincs kiút; 13 nap - Az idegháború; Szökésben) a nagypolitika sötét bugyraiban tett zűrös utazásai után most a kémfilmek műfaját megidéző alkotással jelentkezik.

Linkek


A Beavatás sztorija a CIA egyik kiképzőtáborából indul. James Clayton (Colin Farrel - Daredevil - A fenegyerek, Különvélemény, Tigrisek földjén) az egyik legtehetségesebb végzős diák az egész Államokban, nem csoda hát, hogy mindenáron meg akarja szerezni a CIA számára a sokat próbált és dörzsölt kiképzőtiszt, Walter Burke (Al Pacino). James némi tétovázás után igent mond az ajánlatra, de mielőtt teljes jogú tagja lehetne a CIA-nek, még túl kell élnie a kiképzést az ügynökség titkos telepén, ahol a harcedzett veteránok nem bánnak kesztyűs kézzel a zöldfülű újoncokkal. Clayton azonban - legalábbis kezdetben úgy tűnik - új otthonra lel a CIA kiképzőtáborában, mi több, a komoly apakomplexussal megvert fiú még egy apafigurát is talál magának az őt beszervező kiképzőtiszt személyében. Amikor Clayton elkövet egy nagy hibát a kiképzés alatt, úgy fest, CIA-s pályafutásának befellegzett, ám Burke - mint korábban annyiszor - megint csak felbukkan, és visszahozza őt az ügynökséghez, hogy nem sokkal később máris egy nagy óvatosságot igénylő, titokzatos üggyel bízza meg. A Beavatás szerkezete és némely karaktere egy korábbi, szintén Al Pacino főszereplésével készült thrillert, Az ördög ügyvédjét idézi, ugyanakkor a sztori mentes minden ezoteriától. A film a jó öreg hollywoodi dramaturgia szabályai szerint halad a megdöbbentőnek szánt végkifejlet felé, igaz, konfliktuskezelése néhol csöppet iskolásnak tetszik. Könnyű kis hétköznapi darab.
Tutajos
2003.04.17
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.