Beavatás

The Recruit. szín. fel. am. thriller 115 p. 2003
A thriller és a politikai krimi egyik újvilági kismestere, Roger Donaldson (Nincs kiút; 13 nap - Az idegháború; Szökésben) a nagypolitika sötét bugyraiban tett zűrös utazásai után most a kémfilmek műfaját megidéző alkotással jelentkezik.

Linkek


A Beavatás sztorija a CIA egyik kiképzőtáborából indul. James Clayton (Colin Farrel - Daredevil - A fenegyerek, Különvélemény, Tigrisek földjén) az egyik legtehetségesebb végzős diák az egész Államokban, nem csoda hát, hogy mindenáron meg akarja szerezni a CIA számára a sokat próbált és dörzsölt kiképzőtiszt, Walter Burke (Al Pacino). James némi tétovázás után igent mond az ajánlatra, de mielőtt teljes jogú tagja lehetne a CIA-nek, még túl kell élnie a kiképzést az ügynökség titkos telepén, ahol a harcedzett veteránok nem bánnak kesztyűs kézzel a zöldfülű újoncokkal. Clayton azonban - legalábbis kezdetben úgy tűnik - új otthonra lel a CIA kiképzőtáborában, mi több, a komoly apakomplexussal megvert fiú még egy apafigurát is talál magának az őt beszervező kiképzőtiszt személyében. Amikor Clayton elkövet egy nagy hibát a kiképzés alatt, úgy fest, CIA-s pályafutásának befellegzett, ám Burke - mint korábban annyiszor - megint csak felbukkan, és visszahozza őt az ügynökséghez, hogy nem sokkal később máris egy nagy óvatosságot igénylő, titokzatos üggyel bízza meg. A Beavatás szerkezete és némely karaktere egy korábbi, szintén Al Pacino főszereplésével készült thrillert, Az ördög ügyvédjét idézi, ugyanakkor a sztori mentes minden ezoteriától. A film a jó öreg hollywoodi dramaturgia szabályai szerint halad a megdöbbentőnek szánt végkifejlet felé, igaz, konfliktuskezelése néhol csöppet iskolásnak tetszik. Könnyű kis hétköznapi darab.
Tutajos
2003.04.17
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.