Kedvenc helyek

Marilyn Manson: mOBSCENE

olvasói
(0)
(Nothing / Universal)

A régóta várt The Golden Age Of Grotesque album első kislemezdalául Marilyn Manson egy lánykórussal színesített, húzós glam rock számot választott. A mOBSCENE maxijára a Rammstein-tagok által készített Savanyú káposzta Remix, továbbá a Tainted Love egy újabb verziója is rákerült.


Marilyn Manson a 2000-es Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) albumon mintha az 1998-as Mechanical Animals szintetikus glam rockjától kissé visszaereszkedett volna a ’96-os Antichrist Superstar indusztriál-goth pokla felé, most viszont ismét a glam felé lendült az inga. A mOBSCENE jó példája ennek: egy korrekt kis trappolós glam rock szám a világ romlásáról, a lezüllésről, illetve arról, hogy ez lett a divat. A címét a mob (csőcselék, bűnbanda) és obszcén szavak összevonásából nyerő dal további szójátékokkal indul (pl. „your freedom’s not free of dumb”, vagyis hogy „a szabadságod nem mentes a hülyeségtől”), majd így folytatódik: „remek ez a depresszió / a mocskolódás kora / ismerik majd a nevem / keringőznek bele a mocsokba és megalapozzák a fájdalom házasságát... / elkötelezettséget akarsz / vedd fel a legjobb ruhád / kapaszkodj belém / alászállunk...” A habot a tortára egy női kórus teszi fel, mely „légy obszcén!” skandálással, pomponlányok módjára biztatja a hallgatót. Ez ugyan kísértetiesen emlékeztet a Faith No More Be Agressive című dalának vonatkozó részére, de sebaj, Mansont nem eredetisége miatt szeretjük, hanem mert szellemes hullarabló.

A maxira a mOBSCENE albumverziója mellett a Rammstein tagjai, Schneider és Landers urak által készített Sauerkraut Remix is hallható (szintipopos beütéssel és szörnyhanggá torzított énekkel), továbbá két másik átirat: a Tainted Love lazább, akusztikus gitáros újraértelmezése Mansonéktól (Re-Tainted Interpretation), illetve az új albumon Manson és barátnője, Dita által előadott Para-Noir című perverz duett remixe Madonna Wayne Gacy billentyűstől (Paranoiac).


8/10
Déri Zsolt
2003.05.12
|


Marissa Nadler (USA) ma az A38-on. Massachusetts érzékeny hangja elér Budapestre. @marissa_nadler @a38ship #marissanadler
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.