Kedvenc helyek

Tankcsapda: Szextárgy

olvasói
2/10 (1)
(Sony)

Ahogy az Agyarország albumot is megelőzte néhány hónappal az Ez az a ház maxi, úgy a 2003 szeptemberére ígért új Tankcsapda-sorlemezt is egy négyszámos (két stúdió- és két koncertfelvételt tartalmazó) korong harangozza be jó előre.


A húzódal, a címével mindent el is áruló Szextárgy igazából az egy évtizeddel ezelőtti Sex Action repertoárjából sem lógott volna ki (csak persze jobb a prozódiája), a slágeres Az utca túloldalán egy ősrégi riffre épül (ez a szám a hírek szerint az albumon nem fog szerepelni), a koncertverzióban hallható Senki nem menekül lukácsi szövegfolyama pedig már-már szinte el is feledett – de ezek szerint még aktuális – rockigazságokat hoz elő („Aki azt mondja, hogy a hosszú haj egyenlő rövid ész / Annak annyit mondok, nyald ki a seggem / Én neked soha semmiféle rosszat nem tettem... / Az életem mégse` eladó / Engem nem ver át semmilyen propaganda híradó / Ha keresem a bajt, az az én bajom / De legalább nem vagyok divatmajom”). Az „előre a múltba” hangulathoz kiválóan illeszkedik a maxi utolsó száma, egy régi Tankcsapda-dal, Az ember tervez című 1995-ös albumról való Lopott könyvek koncertverziója (amit ugyanúgy a 2002. decemberi PeCsa-koncerten rögzítettek, mint a Senki sem menekül című számot). A maxi CD-ROM szekciójában a Senki sem menekül koncertfelvétele mozgóképpel is élvezhető, mint ahogy megtekinthető a májusra ígért Itt vannak a tankok!! című DVD rövid beharangozója is.


7/10
Déri Zsolt
2003.04.26
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.