X-Men - A kívülállók 1.5

Megjelent

Mindig komoly magyarázattal tartozik az a forgalmazó, aki egy filmet két különböző DVD-kiadásban hoz ki, mert a különleges kiadást jól meg kell pakolni ahhoz, hogy a korábbi változatot már birtokló rajongókat újabb beruházásra bírják - lásd A gyűrűk ura koncepcióját. Az X-Men másfél apropója a májusban bemutatásra kerülő folytatás, a cím pedig ügyes átvezetésre utal, ami csak részben igaz, de legalább felkészülünk a májusi premierre, és tudjuk, hol kell felvenni az elejtett szálat.


Ott tartunk ugyanis, hogy az emberek és a köztünk élő, rendkívüli képességekkel felruházott mutánsok közötti feszültség kritikus fokot ér el. Mert vannak jó és rossz mutánsok, a helyzet azonban ennél sokkal árnyaltabb (ezért is tartják ezt az egyik legjobb képregény-adaptációnak). Mert a jók is tartanak az emberektől, Magneto, a lázadó mutánsok feje pedig a várható üldöztetés ellen lépne fel, és szinte mindenkinek megvan a maga története. A telitalálat a főszereplő Logant játsszó Hugh Jackman. Van olyan jó, mint a fiatal Clint Eastwood, sőt! Szóval várjuk az X2-őt, csak az a baj, hogy a legizgalmasabb rosszakat, a kardfogút és a varangyot már kinyírták ebben a részben.
****Extrák:

A különkiadás meglehetősen felemásra sikerült, bár az X-Men 1.5 elnevezés eredetileg nyilván nem erre utalt. Egyrészt az első DVD-kiadás szépen meg volt pakolva jól elkészített extrákkal, amiket itt újra nem lőttek el, így nincs audiokommentár és nincsenek kimaradt jelenetek meg áldokumentumfilm. Másrészt a két rész, amelyre a második lemezt osztották, teljesen aránytalan. Az X-Men 2 szekció ugyanis csak egy előzetest tartalmaz és egy 8 perces kedvcsináló túrát a készülő X2 díszletei közt a kölyökképű rendezővel, no meg a Daredevil teljesen felesleges előzetesét. Az Evolution X viszont annál vaskosabb. Az egyes részek dokumentumfilmmel kezdődnek és képes illusztrációkat is tartalmaznak, adott esetben egész galériát. Egy 24 perces filmecske csak arról szól, hogy milyen keveset tudnak a szereplők az eredeti képregényről, a hasonló hosszúságú X-Factor a maszkmesterek munkáját mutatja be, és van egy egész órás, kissé széteső film a forgatásról is. Aztán megnézhetjük a vizuális effektusok elkészültét több kamerás beállításban és storyboardos verzióban is. Akad két tudósítás a film premierjéről, de a Fox stúdió és a szerzői jogokat birtokló Marvel jogi vitája miatt a képregényt méltató részeket végül kihagyták, pedig a rajongóknak ez lenne a legizgalmasabbak.
****

Hang: magyar, cseh, lengyel, török surround, angol 5.1
Kép: 16:9/2, 35:1, színes
Felirat: magyar + 8 nyelv
Extrák feliratai: angol, francia, olasz, spanyol, német, hollandX-Men 1.5

2000 amerikai akciófilm Hossz: 104 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Bryan Singer Szereplők: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, Anna Paquin, Ray Park
Vízer
2003.05.13
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:20
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
18:40
Egy tisztességes ember
francia filmdráma, 2015 (feliratos)
18:40
Vissza a jövőbe 3
amerikai családi film, 1990
18:45
A John Malkovich menet
amerikai vígjáték, 1999
18:50
Largo Winch - Az örökös
francia kalandfilm, 2008
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.