X-Men - A kívülállók 1.5

Megjelent

Mindig komoly magyarázattal tartozik az a forgalmazó, aki egy filmet két különböző DVD-kiadásban hoz ki, mert a különleges kiadást jól meg kell pakolni ahhoz, hogy a korábbi változatot már birtokló rajongókat újabb beruházásra bírják - lásd A gyűrűk ura koncepcióját. Az X-Men másfél apropója a májusban bemutatásra kerülő folytatás, a cím pedig ügyes átvezetésre utal, ami csak részben igaz, de legalább felkészülünk a májusi premierre, és tudjuk, hol kell felvenni az elejtett szálat.


Ott tartunk ugyanis, hogy az emberek és a köztünk élő, rendkívüli képességekkel felruházott mutánsok közötti feszültség kritikus fokot ér el. Mert vannak jó és rossz mutánsok, a helyzet azonban ennél sokkal árnyaltabb (ezért is tartják ezt az egyik legjobb képregény-adaptációnak). Mert a jók is tartanak az emberektől, Magneto, a lázadó mutánsok feje pedig a várható üldöztetés ellen lépne fel, és szinte mindenkinek megvan a maga története. A telitalálat a főszereplő Logant játsszó Hugh Jackman. Van olyan jó, mint a fiatal Clint Eastwood, sőt! Szóval várjuk az X2-őt, csak az a baj, hogy a legizgalmasabb rosszakat, a kardfogút és a varangyot már kinyírták ebben a részben.
****Extrák:

A különkiadás meglehetősen felemásra sikerült, bár az X-Men 1.5 elnevezés eredetileg nyilván nem erre utalt. Egyrészt az első DVD-kiadás szépen meg volt pakolva jól elkészített extrákkal, amiket itt újra nem lőttek el, így nincs audiokommentár és nincsenek kimaradt jelenetek meg áldokumentumfilm. Másrészt a két rész, amelyre a második lemezt osztották, teljesen aránytalan. Az X-Men 2 szekció ugyanis csak egy előzetest tartalmaz és egy 8 perces kedvcsináló túrát a készülő X2 díszletei közt a kölyökképű rendezővel, no meg a Daredevil teljesen felesleges előzetesét. Az Evolution X viszont annál vaskosabb. Az egyes részek dokumentumfilmmel kezdődnek és képes illusztrációkat is tartalmaznak, adott esetben egész galériát. Egy 24 perces filmecske csak arról szól, hogy milyen keveset tudnak a szereplők az eredeti képregényről, a hasonló hosszúságú X-Factor a maszkmesterek munkáját mutatja be, és van egy egész órás, kissé széteső film a forgatásról is. Aztán megnézhetjük a vizuális effektusok elkészültét több kamerás beállításban és storyboardos verzióban is. Akad két tudósítás a film premierjéről, de a Fox stúdió és a szerzői jogokat birtokló Marvel jogi vitája miatt a képregényt méltató részeket végül kihagyták, pedig a rajongóknak ez lenne a legizgalmasabbak.
****

Hang: magyar, cseh, lengyel, török surround, angol 5.1
Kép: 16:9/2, 35:1, színes
Felirat: magyar + 8 nyelv
Extrák feliratai: angol, francia, olasz, spanyol, német, hollandX-Men 1.5

2000 amerikai akciófilm Hossz: 104 perc Forgalmazó: InterCom Rendező: Bryan Singer Szereplők: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, Anna Paquin, Ray Park
Vízer
2003.05.13
|


Film premierek

Solo: Egy Star Wars-történet

amerikai sci-fi, 135 perc, 2018

A fa alatt

izlandi vígjáték, 89 perc, 2017
Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Filmek a TV-ben
18:05
Armageddon
amerikai katasztrófafilm, 1998
18:15
Jasper Jones
ausztrál thriller, 2017
18:50
Charlie angyalai: Teljes gázzal
amerikai akció, vígjáték, 2003
18:55
Impromptu
francia-angol vígjáték, 1991
18:55
Impromptu
angol-francia vígjáték, 1991
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.