Kedvenc helyek

Queens Of The Stone Age: Go With The Flow

olvasói
(0)
(Interscope / Universal)

A Queens Of The Stone Age a 2002 legjobb albumai listák élbolyába tartozó Songs For The Deafről - a No One Knows után fél évvel - újabb dalt másol kislemezre. A Go With The Flow maxiján a No One Knows UNKLE-féle remixe és egy koncertfelvétel is szerepel.


A hajdan már a Kyussban is együtt játszó haverok, a gitáros-énekes Josh Homme és a basszista Nick Oliveri együttese, a Queens Of The Stone Age a harmadik album idejére igazi szupergruppá alakult, hiszen a felvételeknél Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) dobosként, Mark Lanegan (Screaming Trees) pedig társszerzőként, gitárosként és énekesként is közreműködött. Az eredmény, a Songs For The Deaf a 2002-es év legerősebb, legmarkánsabb rocklemeze lett, a No One Knows pedig csak azért nem nyerte el a legjobb hard rock produkcióért járó Grammy-díjat, mert a Földön köztudomásúlag nincs igazság.

A No One Knowshoz hasonlóan az album kiemelkedő pillanatai közé tartozik a Go With The Flow is, noha kevésbé változatos: hárompercnyi stabil, gyors zakatolás, sivító gitár és egy olyan minimál zongoratéma, aminél egyszerűbb csak a Stooges együttes Raw Power című klasszikusában hallható. Josh Homme éneke ebben a mániákus környezetben kifejezetten higgadtan hangzik („olyan biztonságos beszállni a játékba / kicsi katonák a sorban / édes, eldobható dolgokba / szeretnek bele, majd ki belőlük / de én valami olyan jót akarok, amiért érdemes meghalni / hogy szép legyen, amiért érdemes élni / új tévedést akarok, veszíteni is jobb, mint habozni / úszhatok az árral / csak ne mondd, hogy már nem számít”), az elszállós vokálok viszont nem mentesek a borzongató felhangoktól.

A kontinentális Európában forgalmazott maxin a dal albumverziója és (a korábban a Radiohead Pyramind Songját és a Junior Senior Move Your Feetjét is klipesítő londoni Shynola kollektíva által készített) animációs videója mellett szerepel a No One Knows teljesen új zenei alapokra helyezett remixe James Lavelle projektjétől, az UNKLE-től (melynek következő albumán Josh Homme is vendégszerepel majd), továbbá a Lanegan által énekelt Hangin` Tree remek koncertfelvétele, amit az amsterdami Melkweg klubban rögzítettek (akárcsak azt a két dalt – Regular John, Do It Again -, melyek az Nagy-Britanniában kapható CD2 maxiverzióra kerültek bónusznak).


9/10


(A Queens Of The Stone Age 2003. június 4-én játszik Bécsben, az Arena szabadtéri színpadán.)
Déri Zsolt
2003.05.19
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.