Pokoli torony

Megjelenés: 2003. június 17.

A rendező-producer Irwin Allen műfajmeghatározó, klasszikus katasztrófafilm-sorozata az 1972-es Poszeidón katasztrófa után két évvel a Pokoli toronnyal folytatódott: a víz és a tűz után a levegő és a tűz őselemei adtak egymásnak kíméletlen randevút - hogy a végén azért a víz legyen az úr.


Az alaphelyzet is a Poszeidón katasztrófa inverze: ezúttal nem a vízfelszín alatt, hanem a földfelszín felett kerülnek csapdahelyzetbe hőseink, lévén a világ legmagasabb toronyháza az avatás napján kigyullad, halálos fogságba ejtve a 135. emeleten ünneplő VIP-sokaságot. Ahogy a lángok egyre feljebb csapdosnak, a gyatrán kivitelezett üvegtorony biztonsági mechanizmusai felmondják a szolgálatot, süvítő szél akadályozza a mentést, a kilátások pedig épp a tetőről a legszomorúbbak. Epikus részletezéssel kibontakozó sztoriját, a tablóba rendeződő karakterek sokaságát, Rammstein-koncertet kenterbeverő trükkjeit és precíz látványvilágát tekintve a Pokoli torony valóban nemes és veretes klasszikus. A szereplőgárda ötcsillagos, az egyes számú pozitív hős címéért két eget verő sztár, Steve McQueen (tűzoltóparancsnok) és Paul Newman (építész) vetélkedik - egy csinos karakterszerepben pedig Fred Astaire csillantja meg drámai tehetségét.
****

Extrák:
Egy szimpla előzetes, semmi több.
*

Hang: angol, német, spanyol surround
Kép: 16:9/2,35:1, színes
Felirat: magyar + 10 nyelvThe Towering Inferno

1974 amerikai katasztrófafilm Hossz: 159 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Irwin Allen, John Guillermin Szereplők: Paul Newman, Steve McQueen, Faye Dunaway, William Holden
gorcsev
2003.06.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.