Kedvenc helyek

Christina Aguilera: Fighter

olvasói
(0)
(RCA / BMG)

Egy zaftos, szexi partysláger (Dirrty) és egy ballada (Beautiful) után most egy rockdal bizonyítja Christina Aguilera Stripped albumának sokszínűségét. A Fighterben Dave Navarro gitározik, a maxira pedig a nemrégiben Budapesten is megfordult bootleg DJ, az angol Freelance Hellraiser készített remixet.


Aki eddig nem hitte volna el, hogy az egykori tinisztár „felnőtt” lemeze egész jól sikerült, figyelemreméltó munka, azt most a Fighter remélhetőleg meggyőzi: egy monumentálisra hangszerelt rockdal Dave Navarro (Jane’s Addiction, ex-Red Hot Chili Peppers) gitártépésével, Christina Aguilera vokálakrobatikájával és egy méltatlan partnernek odamondó szövegével: „miután megloptál és becsaptál, biztos azt hiszed, hogy ellenérzéseim vannak irántad / de nem, tévedsz / mert ha nem lett volna ez a próbálkozásod / nem tudtam volna meg / hogy mennyire jól át tudom vészelni a dolgokat / szóval azt akarom mondani: köszönöm / mert ettől / sokkal erősebb lettem / keményebben fogok dolgozni... / gyorsabban fogok tanulni / vastagabb lett a bőröm / sokkal okosabb lettem / köszönöm, hogy harcost csináltál belőlem”. Egy újabb klasszikus darab a Gloria Gaynor-féle I Will Survive és a Destiny’s Child Survivor albumának címadó dala által kijelölt vonalon.

A maxin a dal albumverziója és Floria Sigismondi rendezőnő által készített metamorfózismetaforás videoklipje mellett a Fighter remix formájában is szerepel, nem is akárkitől. Freelance Hellraiser már egyszer hozzányúlt Christinához, mikor Genie In A Bottle című műanyag popslágerét egy rockzenekar, a Strokes Hard To Explain című számával mixelte össze az előadók és cégeik engedélye nélkül, s az így születő hibridet (A Stroke Of Genie-us) minden idők legjobb bootlegjei közt szokás emlegetni. Az eredmény Christina tetszését is elnyerte (egyes beszámolók megírták, hogy vidáman táncolt rá egy buliban), így a londoni DJ most hivatalosan, legálisan is lehetőséget kapott egy remixre: a maxira került Freelance Hellraiser ”Thug Pop” Extended Edit hajszás dobgéphangjaival és funkos basszusával és lüke szintimotívumaival a nyolcvanas éveket idézi. A maxin egy másik remix is hallható, a Beautifulból készült Valentin Club Mix, de az nagyon gagyi és primkó – német és magyar diszkókba ideális.


8/10
Déri Zsolt
2003.06.23
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.