Hulk

Bruce Banner biológus a sejtek regenerálódását, a sebek gyors gyógyulását kutatja. Ám a visszahúzódó tudós maga is lelki sebektől szenved, állandóan fura rémálmok gyötrik holtnak vélt szüleiről, még csinos munkatársnője, Betty közeledését is félszegen fogadja. Aztán egy napon rendkívül különös dolog történik, egy balul sikerült kísérlet során Bruce-t radioaktív sugárzás éri. De ahelyett, hogy meghalna, feltűnően jól érzi magát. Csakhogy valami megváltozott benne. Ezentúl ha feldühítik, hatalmas zöld izomkolosszussá válik, és senki és semmi sem állhat ellent haragjának...


Bruce nem tud mit kezdeni új énjével, és a rejtélyek nyomába indul. Ki a titokzatos új gondnok a laborban? Lehet, hogy apja mégsem halt meg? Mi állhat édesanyja halálának hátterében? Miért kísértik nyomasztó gyermekkori emlékképek? Ki az, aki a belsejében lüktet, és alig várja, hogy előtörhessen? Vajon hordoz valami olyat a génjeiben, amire a legrosszabb rémálmaiban sem gondolt?A képregények nagymesterének, Stan Lee-nek (Pókember) talán legfurcsább teremtményét a sok műfajban sikerrel bizonyító Ang Lee (Tigris és sárkány, Jégvihar) álmodta filmvászonra. Szakított az eddigi képregényfilmes hagyományokkal, és a rendkívül látványos trükkök mellett legalább ugyanakkora hangsúlyt fektetett a történet lélektani és érzelmi hátterére, így a Hulk amellett, hogy szórakoztató, sokszor elgondolkodtató, sőt néha zavarbaejtően sötét. Lee úgy gondolja, hogy egy ilyen történet a felnőttek számára is hordoz mondanivalót, és ezt meggyőzően bizonyítja remek színészeinek segítségével. Emellett stábjával teljesen egyedi vizuális formát fejlesztett ki filmjéhez: a színek használata, a világítás, a főcímek feliratai, a bravúros vágások, osztott képmezők egytől-egyig a képregény műfaja előtt tisztelegnek.
Watsz Demeter
2003.06.27
|
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.