Charlie angyalai: Teljes gázzal

Charlie's Angels: Full Throttle, 2003 Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 95 perc
Tudom, hogy sokaknak már az előző rész is gázos volt, én bírtam a humorát és az öntörvényűségét, és hogy a dolgok közepébe vágjak: a folytatás ugyanezen a nyomvonalon halad. A történet tényleg csak alibi, amúgy az FBI tanúvédelmi programjának titkos listáit őrző gyűrűk körül bonyolódik: a rosszfiúk, akik e gyűrűket próbálják megszerezni, Charlie angyali leányaival próbálnak ujjat húzni.


A felkapott kliprendező, McG ezúttal is saját látványkonyhájából próbál valami újat kihozni, ennek jegyében poénosra koreografálja az akciójeleneteket, az átkötő részeket pedig - hogy ne érje szó a ház elejét - szóviccekkel szórja tele. A sztori Mongóliában indul, a csajok már itt törnek-zúznak, nyereg nélkül lovagolják meg a műbikát, majd röppennek és robbannak; később szörfön, motoron, vasketrecen és elektromos kábeleken lovagolnak: a pirotechnikusok és a jelmeztervezők egyaránt elemükben érezhetik magukat.

Alex apja (John Cleese somolygó kabinetalakítása) és Dylan ex-szerelme (Justin Theroux a Zoolander és a Mulholland Dr. után ezúttal bosszúszomjas, kőkemény ír maffiózót játszik) mellett egy bukott angyal is feltűnik a képben (Demi Moore újfent az izmaira, és nem ránctalanított arcjátékára bízza magát). Filmes belviccekben sincs hiány, a zeneanyag zúzós Prodigy-slágerek mellett egy halom klasszikusra épül. A Charlie angyalai folytatása felpumpált, ám szórakoztató klip, a digitális trükkök újabb csalóka diadala, mert bár látszólag sem történetre, sem színészi alakításokra nincs szükség, Cameron Diaz, Drew Barrymore és Lucy Liu hármasfogata szórakoztatóan csinál akcióhős-paródiát magából.

Ha teljes mértékben elfogadjuk, hogy ezt a műfajt nem szabad és nem is lehet komolyan venni, és hajlandóak vagyunk átsiklani a gyengébb viccek és olcsó poénok felett, a Charlie angyalai: Teljes gázzal tökéletesen kielégíti a nyári multiplex-kívánalmakat. Hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki maga döntse el.
gorcsev
2003.07.08
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Filmek a TV-ben
18:10
Koronát Izabellnek
német vígjáték, 2006
18:15
Brad helyzete
amerikai vígjáték, 2017
18:35
A harcos
amerikai sportfilm, 2010
18:45
Utánunk a Tűzözön
amerikai akciófilm, 1996
18:55
Állvány
izraeli film, 2017 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.