Blanche, a bosszúálló angyal

olvasói
(0)
A leendő Napkirály, XIV. Lajos ifjúkora, az anya, Ausztriai Anna és szeretője, Mazarin bíboros históriája a történelemkönyvekből sokak számára ismerős lehet. De akinek vadidegen a XVII. századi francia történelem, az ijedjen meg a legkevésbé: Bernie Bonvoisin filmjétől mi sem áll távolabb, mint a történelmi pontosság és a koridézés. A Blanche, a bosszúálló angyal történelmi maskarába bújtatott, véres paródia, mely a kalandfilm, a western és a bosszúdráma elemeit halmozza elképesztő kupacba. Ez nem a Tulipános Fanfan-féle modernizált kalandfilm-hagyomány, hanem valami furcsa stíluskeverék.


A történet hőse, Blanche kislányként szemtanúja egész családja lemészárlásának, szerencsés megmenekülése után életét a bosszúnak szenteli: háborút indít Mazarin bíboros vérszomjas halálosztaga ellen. Az akciófilmes szál mellett a királyi udvar tébolyult világa is terítékre kerül: kisded játékok és gyilkos orgiák, tobzódás az Újvilág kincseiben, a kávé, a kakaó és legfőképp a kolumbiai ördögpor élvezetében...

Pergő beszédű kalandoraink életveszélyes kard- és szócsatákat vívnak, a nézői figyelmet a nagyjelenetek mellett anakronizmusok és filmes utalások igyekeznek lekötni, egy mellékszál erejéig a nagy D'Artagnan is színre lép (Gérard Depardieu önmaga paródiája); több a vér mint a szex, de legfőképp az eszement poénkodás az úr - a bosszúdráma így aztán végképp a háttérbe szorul.

Bernie Bonvoisin filmje túlságosan eredeti és halálosan szórakoztató próbált lenni, és bár lehet, hogy az én humorérzékemmel volt baj, a Blanche, a bosszúálló angyal inkább csak zavarba, és nem ámulatba ejt.
gorcsev
2003.07.09
|
Blanche
francia vígjáték, 104 perc, 2002
A XIV. Lajos korabeli Franciaország. Blanche a kor női Robin Hoodja bosszúra készül a családját kiirtó gonoszok ellen, s mellesleg szerelembe esik egy délceg királyi kémmel.
(12 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
22:30
Holtak hajnala
amerikai-kanadai akcióhorror, 2004
22:30
Rango
amerikai animációs film, 2011
22:40
Sárkányok háborúja
amerikai-cseh kalandfilm, 2000
22:50
Törtetők
amerikai vígjáték, 2015
23:00
Csak szex és más semmi
magyar vígjáték, 2005
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.