A Szent Lőrinc-folyó lazacai

olvasói
6/10 (2)
Két világcsavargó magyar lány és két kalandvágyó olasz pasi találkozik Szentendrén, a nyári kulturális fesztiválon. A magyar származású, kanadai lányok zaklatott évek után érkeznek vissza szülőhazájukba. Az érzelmes, ábrándos Viola a gyökereit keresi, a cserfes, laza Matyi inkább csak pénzes férjet szeretne fogni magának.
A két jól szituált olasz legalább olyan nyitott a magyar művészet, mint a csinos lányok iránt - a négyesfogat egy Országh Lili-kiállításon jön össze. A rejtélyes, szuggesztív képek teljesen rabul ejtik Violát, a lány ügyet sem vet a külvilágra, pedig Paolo egyre lelkesebben udvarol neki - miközben Filippo Matyit szórakoztatja. Telnek a napok, a hetek, a két páros bejárja Magyarországot, felfedezi a tihanyi dombságot és a Gellért fürdőt: mosolygós turistaflörtnek indul a kapcsolat, csakhogy mindenkinek van mit rejtegetnie... 
 
Szabadságvágy és identitáskeresés, művészet és szerelem, szépség és szörnyűség - ebbe a történetbe rengeteg fennkölt motívum zsúfolódik. A Veri az ördög a feleségét és a Dögkeselyű rendezője, András Ferenc egy olasz sikerkönyv koprodukciós filmváltozatával tér vissza, A Szent Lőrinc-folyó lazacai azonban sajnos nélkülözi az eredetiséget. Magyarországot népszerűsítő turisztikai mozgóképhez túl sok benne az akció, egy kalandos-romantikus történethez azonban feszesebb forgatókönyv, alaposabb jellemábrázolás és finomabb színészvezetés dukált volna. Álomvilágban játszódik ez a film, a sok szépséget és érzékenységet csikorgó logikával adagolt drámai fordulatok és sötét, múltbéli titkok próbálják ellenpontozni. A művészet erejéről, az önmegvalósítás szabadságáról és a szerelem nagyszerűségéről a kései Bertolucci szokott ilyen szépelgő víziókat felvázolni - aki vevő erre a fajta romantikára, talán A Szent Lőrinc-folyó lazacait is értékelni fogja.
gorcsev
2003.08.18
|
magyar-olasz filmdráma, 120 perc, 2003
Európai Iskola Szentendrén, szicíliai jó barátok Magyarországon, magyar származású kanadai leányok szerelemben, lazacok a Szent Lőrinc folyóban, mindenki mindenkivel Agrigentóban. Kalandos turisztikai románc a Dögkeselyű rendezőjétől.
Rendező:

András Ferenc

Színész:

Ónodi Eszter
(Matyi)

Gregor Bernadett
(Viola)

Antonio Maria Magro
(Paolo)

Enzo Rapisarda
(Filippo)

Szakácsi Sándor
(Kerekes Sándor)

Gesler Lili
(Szilvia)Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
22:30
Ölve vagy halva
amerikai akciófilm, 1990
22:30
Halálbiztos vizsga
amerikai-német vígjáték, 2004
22:50
Deadpool 2
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
22:50
Elhagyott szoba
amerikai horror, 2007
22:50
Parfüm: Egy gyilkos története
francia-német-spanyol thriller, 2006
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.