Kótyagos szerelem

Adam Sandlert (A kismenő, Sátánka) nem mindenki szereti, és a romantikus vígjáték műfaja is jócskán megosztja a közönséget. Egy új romantikus vígjáték híre Adam Sandlerrel a főszerepben egyenesen egy gumikesztyűs motozás képzetét keltheti sokakban, lássuk be, nem is teljesen alaptalanul. Pedig van a kölyökképű komédiásnak egy eddig ügyesen titkolt, rokonszenvesen visszafogott oldala is, és a jópofa szerelmi történetek sem alvászavarok és krónikus étvágytalanság előidézésére hivatottak szükségszerűen.


A Kótyagos szerelem ékes bizonyítéka mindennek. Sandler egy korán kelő vécépumpa-kereskedőt alakít, Barryt, a gyermeklelkű melákot, aki kínzó magánya és nővérei állandó cikizése elől időnként csendes zokogásba menekül, illetve betör néhány ablakot, esetleg tárcsázza a telefonszexet. Mígnem egy napon az ő életébe is besüt a napocska, egy hasonlóan tétova, de roppant türelmes és kitartó szőkeség (Emily Watson) személyében. Barry felismeri a pillanat jelentőségét, és vasmarokkal ragadja meg a lehetőséget. Mint egy rettenthetetlen szuperhős, védelmezi régen várt boldogságát, verekszik, ha kell, négynek is nekimegy, és nem éppen tökmagoknak.

A rendező, Paul Thomas Anderson (A szerencse zsoldosai, Boogie Nights, Magnólia) remekül bánik a színészeivel, rövid pórázon tartja őket, és csak kevés szöveget ad a szájukba, azt is rövidke, töredezett mondatokban. Mindent ez az álomszerű esetlegesség jellemez: a szélesvászonra komponált, fakó képek félig mindig üresek, a halkan zörgő csontzenébe finom harmóniummelódiák vegyülnek, a kamera kába lassúsággal követi az eseményeket. Varázslatos hangulat, és csak fele olyan hosszú, mint a Magnólia volt.
kovacsm
2003.09.08
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
18:05
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
18:10
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:15
Asterix Amerikában
francia-német animációs film, 1994
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Kiképzőtábor
amerikai-német akciófilm, 2003
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.