Pokolba a szerelemmel

olvasói
10/10 (1)
Most, hogy már a Tisza cipő is újra divat, ne csodálkozzunk, hogy egyre többen utaznak retróban. Ez kinek jól áll, kinek pedig nem, de Peyton Reed (Hajrá, csajok!) munkája igazi stílusbravúr, amelynek minden apró részlete hamisítatlan hatvanas évekbeli vígjátéknak látszik.
A mintát a Doris Day-Rock Hudson párosnak a nemek örök harcára épülő klasszikus csipkelődős komédiái adták, itt pedig a főcímtől kezdve a dialógusokon át a városképig minden korhű - valahol félúton a paródia és a múltidézés között. 1962-ben járunk ugyanis, amikor egy fiatal írónő, Barbara Novak vidékről New Yorkba érkezik, hogy népszerűsítse prefeminista könyvét, amelynek alaptétele, hogy a nőknek a szerelemben és karrierjük építésében ugyanolyan gátlástalannak kell lenniük, mint a férfiak. A könyv alaptétele és teljes sikere alaposan felbosszantja a főállású nőcsábász és újságíró Catcher „Catch” Blockot, aki magát romantikus űrhajósnak kiadva szisztematikusan nekilát, hogy a szép hölgyet szerelembe keverje és ezáltal hitelrontást érjen el. Hősnőnket persze korántsem kell félteni, és megkezdődik a sziporkázó párharc, amelynek jó előre tudjuk mi lesz a vége, aztán mégis lesz nagy meglepetés. Renée Zellwegert és Ewan McGregort talán a Jóisten is erre a szerepre teremtette, és bár mindketten részben korábbi szerepeikből építkeznek és talán a feszültség is jobban szikrázhatna közöttük, mégis brillíroznak frappáns párbeszédeikkel, jól szabott ruháikban és pompás díszletek között. Jólnevelten pikáns, szókimondóan visszafogott és régimódian modern, ráadásul nagyon szórakoztató darab.
Vízer
2003.10.09
|
Down With Love
amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2003
Hatvanas évek retró prefeminista írónővel és nőcsábász újságíróval a főszerepben. Szerelmi párviadal pikáns és sziporkázó szópárbajokkal.
Rendező:

Peyton Reed

Színész:

Renée Zellweger
(Barbara Novak)

Ewan McGregor
(Catcher Block)

Sarah Paulson
(Vikki Hiller)

David Hyde Pierce
(Peter MacMannus)

Tony Randall
(Theodore Banner)

Rachel Dratch
(Gladys)

Jack Plotnick
(Maurice)

Jeri Ryan
(Gwendolyn)

Ivana Milicevic
(Yvette)Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
A Pixar Animation Studios büszkén mutatja be ezt az életre szóló kalandot!
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Mai programajánlónk a legkisebbeknek szól: Búgócsiga koncert a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében délután. #bugocsigakoncert #mavkoncert #babakoncert #babaprpgram #koncertajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.