Kék Elefánt Teaház Kávéház

Budapest, VI. Nagymező u. 31.
Az eddig maximum a képzeletünkben vagy a mesében fellelhető kék színű elefántot, a valóságos világban Budapest szépülő részén, a színházakkal és egyre több szórakozóhellyel büszkélkedő Nagymező utcában találhatjuk meg, méghozzá egy teázó-kávézó cégérén.


A reggeli csúcs szerencsére már véget ért, a délutáni pedig még nem kezdődött el, így a legnagyobb nyugalom vesz körül, amikor a galérián helyet foglalunk. A hely színvilágában a meleg és a hideg színek kombinációja dominál, de „felettünk mindig kék az ég”. A reggeli koffeinadagon már túl vagyok, bár csábítanak a kávékülönlegességek is, de maradok a teánál. Így is nehéz a választás, de a felszolgáló mosolygva és a legnagyobb türelemmel kalauzol végig az étlapon. A zöld és a fekete teák közötti hosszas hezitálásom után a választásom végül a mézben pirított almadarabkákkal ízesített zöld teára esik, amelynek kellemes aromája nem csak felfrissít, hanem fel is melegít. Tökéletes választás egy napos, de hűvös őszi reggelen. Kezdő és rutinosabb teafogyasztók figyelmébe egyaránt ajánlom a hely egyik kedves „szolgáltatását”: az asztalon egy homokóra méri az időt, hogy a teafű a megfelelő ideig legyen a kancsóban, így az semmiképpen nem keseredhet meg. Az ital melegen tartásáról kis mécsesekkel gondoskodnak, hiszen minél tovább gőzölög a tea, annál tovább van kedve élvezni a hideg utcáról betért vendégnek a hely vendégszeretetét. A bögrékről és a tányérokról sok kis kékelefánt mosolyog rám - akár emléknek is jó lenne. Az italok mellé cukrászsütemények kínálják magukat - fogyókúrázók és cukorbetegek figyelmébe ajánlom a diétás süteményválasztékot -, de én inkább a tartalmasabb reggeli mellett döntök: sonkás melegszendvics. Aki mégis édesszájú, bátran próbálja ki a lekváros pirítóst is, épp úgy, ahogy otthon szokta.

Végül szomorúan vettem tudomásul, hogy a gyomrom reggeli befogadóképessége véges, így nem próbálhattam ki a csokoládé fondue-t, pedig biztosan nem csalódtam volna.

Emlékül magammal vittem egy kis csomagot a teaválasztékból (immunerősítőt a téli napokra), hogy otthon is emlékezni tudjak az ízekre.

Kék Elefánt Teaház Kávéház
(VI. Nagymező u. 31. Tel.: 06-30/577-7997)
Teák: 340 Ft, Kávék: 210-800 Ft, Kávékülönlegességek: 370-670 Ft, Sütemények: 110-190 Ft, Hideg- és melegszendvicsek: 210-290 Ft.
Szász Eszter
2003.10.28
|


Játék
Az új évben is folytatódik a Pesti Est és a Jurányi népszerű családi programsorozata, a Mese Habbal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.