Kedvenc helyek

50 Cent: The New Breed

2003 Hossz: 110 perc Kiadó: Universal Music Hang: angol sztereó Felirat: angol, francia, német, spanyol, portugál
A 2003-as év gangsta rap szenzációja, 50 Cent (született: Curtis Jackson, 1976) már 2000-ben sztár lehetett volna, de Power Of The Dollar című első albumának megjelenése előtt néhány héttel kilenc golyót kapott (hetet a lábába, egyet kezébe és egyet az arcába), s bár túlélte, akkori lemezcége megijedt, kirúgta és végül kész albumát sem adta ki.


Az undergroundba visszasüllyedt tehetséges rappert két évvel később Eminem és Dr.Dre emelte ki, szerződtette, rakta fel a 8 mérföld filmzenelemezére és segítette Get Rich Or Die Tryin' című CD-jének elkészítésében, mely így óriási sikert aratott: bemutatkozó albumból (márpedig hivatalosan számíthatjuk annak) első héten ilyen sok még nem fogyott Amerikában! Két hónappal később már piacon volt The New Breed című DVD-je, de CD-tokban és -árban, egy bónusz CD-vel kiegészítve, így ez is a hanglemezlisták élbolyába jutott. A DVD-n szerepel négy videoklip és azok közül kettőnek a werkfilmje (az In Da Club forgatásában Eminem és Dre is részt vett), egy félórás koncertfilm 50 Cent Eminemmel és annak D12 nevű együttesével közös februári detroiti fellépéséről, továbbá egy hevenyészett 19 perces dokumentumfilm, melyben a golyóálló rapper vigyorogva meséli eddigi karrierjét (természetesen a merényletét is). Ezen kívül G-Unit nevű együttesének tiltott fegyverviselésért börtönben ülő tagja, Tony Yayo is kap egy ötperces interjúfilmecskét.
QQQEXTRA

A DVD bónusz szekciójában megtekinthető az America Online (AOL) stúdiójában rögzített januári fellépés (három szám, köztük a Round Here című ritkaság), továbbá a 8 mérföld DVD-kiadásának előzetese. A bónusz CD-n három új dal hallható, köztük a 8 Mile című Eminem-szám G-Unit féle új verziója.
QQQ
Déri Zsolt
2003.10.29
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.