Kedvenc helyek

Rogers Waters: The Wall - Live In Berlin

2003 Hossz: 153 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1
Roger Waters az In The Flesh - Live megjelentetését követően karrierje egy fontos állomásának, az 1990-es sztárparádés berlini Fal-koncertnek az anyagát adta ki DVD-n. Az 1979-es The Wall című Pink Floyd-album és az abból készült 1982-es filmváltozat egyaránt kultikus alkotás, ráadásul nemcsak a címe miatt helyezhető a berlini fal tövébe, de a Floyd ideológusának családot, iskolát, önkényuralmat, elnyomást, belső válságot tárgyaló alkotása az 1989-es nagy kelet-európai politikai-társadalmi változás köntösébe is látványosan belebújtatható.


Az 1990. július 21-én tartott monumentális jótékonysági koncertet ötven ország televíziója közvetítette élőben. Az eredeti fal tövében épült fel az óriási színpad és a grandiózus díszlet, de voltak ott műfalat építő igazi daruk, a falba beépített szoba, limuzin, mentő, teherautó, kivetítők, fények, tűzijáték, sok-sok szereplő, számos sztárvendég (Joni Mitchelltől Cindy Lauperen át Bryan Adamsig), nagyzenekar, hatalmas tömeg. A film hűen adja vissza a nagy sürgés-forgást, bár egy kicsit kusza a rendezés és a videotechnika ezúttal is bántóan műanyag. Sinéad O`Connor és a Band technikai bakiját utólag kikozmetikázták.

QQQQEXTRÁK

Egy félórás, öt nyelven feliratozható dokumentumfilm Berlinről és a koncertről, a koncerthez forgatott, de fel nem használt jelenetek hét percben, hat perc a műsorban felhasznált filmbeli animációból, továbbá 27 oldalnyi szkeccs, díszlet- és karakterterv.

QQQ
Dömötör Endre
2003.11.11
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.