Gyönyörű mocsokságok

olvasói
9/10 (1)
Hogyan lehet egy társadalmi igazságtalanságokat hitelesen ábrázoló dráma egyszerre izgalmas thriller is? Sokan próbálkoztak már a mély tartalom és a csillogó forma ilyetén összeházasításával, de kevés olyan sikeres próbálkozás akadt eddig, mint a Gyönyörű mocsokságoké.
A színtér London árnyékos oldala, ahol illegális bevándorlók látják el azokat a munkákat, amelyekhez az angoloknak már nem fűlik a foguk. Okwe, a nigériai orvos (Chiwetel Ejiofor - Amistad) például nappal taxizik, éjszaka pedig portás egy szállodában. A két műszak között Senay (Audrey Tautou - Amélie csodálatos élete), a Törökországból Angliába beosont fiatal lány, a szálloda egyik takarítónője albérletének díványán húzza meg magát. A gyilkos hajtás egyhangúságát egy éjjel különös felfedezés szakítja meg, Okwe az egyik szállodai szoba eldugult vécéjéből egy emberi szívet kotor elő. Csalhatatlan jelek utalnak arra, hogy a hotelben emberi szervkereskedelem folyik. Egy útlevélért vagy letelepedési engedélyért ugyanis sok harmadik világbeli boldogan adja oda a fél veséjét. A szálloda menedzsere, Sneaky (Sergi Lopez - Harry csak jót akar) pedig boldogan segít a rászorulókon. 
 
Stephen Frears társadalmilag érzékeny, Anglia alsóbb néprétegeiben játszódó drámákkal (Én szép kis mosodám; Sammy és Rosie) és nagyszabású, hollywoodi produkciókkal (Veszedelmes viszonyok; Pop, csajok, satöbbi) szerzett nevet magának. A szorult helyzetben élők iránti rokonszenvét korábban már sikerrel csomagolta vígjátéki köntösbe (Méregzsák; A furgon), most pedig társadalmi mondanivalóját egy keményebb fordulatokat sem nélkülöző, bűnügyi történet keretein belül fogalmazza meg. Igen jó darab, amelyet kár volna elmulasztani.
nelson
2003.11.13
|
Dirty Pretty Things
angol thriller, 107 nyelv_minute, 2002
"Illegális vendégmunkások egy londoni szállodában emberiszerv-kereskedelem nyomaira bukkannak. Az Én szép kis mosodám és a Pop, csajok, satöbbi rendezőjének társadalmi töltésű thrillere az Amélie csodálatos élete sztárjának főszereplésével."
Rendező:::

Stephen FrearsFilm premierek

Vad Balaton

magyar természetfilm, 65 perc, 2018

Veszett vidék

ausztrál western, 113 perc, 2017

Senki sem tökéletes

belga-francia vígjáték, 101 perc, 2017

Jönnek a kacsák!

amerikai-kínai animációs film, 91 perc, 2018

Ghostland - A rettegés háza

francia-kanadai horror, 91 perc, 2018

Éjjeli napfény

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018
Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Filmek a TV-ben
23:45
Conan, a barbár (2011)
amerikai fantasztikus kalandfilm, 2011
23:45
Túlvilági papa
amerikai vígjáték, 1990
23:50
Beverly Hills-i zsaru 2.
amerikai akcióvígjáték, 1987
00:00
Vasember 3.
amerikai akció, 2013
00:05
Bosszú mindhalálig
amerikai-angol akciófilm, 2007
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.