Némó nyomában

olvasói
10/10 (2)
A Toy Story és a Szörny Rt. készítőinek legújabb mozija és egyben a Disney és a Pixar együttműködésének legfrissebb gyümölcse a Némó nyomában, a munkamegosztás pedig nyilván úgy történik, hogy a Disney adja a pénzt, a Pixar meg az agyat a munkához, sőt, magát a munkát is.
De ez a néző szempontjából tökmindegy, mivel a végeredmény valóban szemkápráztató, ráadásul így nem kell attól tartanunk, hogy valamelyik szereplő hirtelen dalra fakad és mentesülünk a szokásos Disney-s szirupos szentimentalizmustól is! De a papájától elcsámborgó kis bohóchal, Némó története azért így is jónéhány tanulsággal szolgál, ahogy egy jó meséhez illik. Mert a Nagy Korallzátony vízi paradicsomában élő halcsemete nem hallgat a jó szóra és egy fogorvos akváriumába kerül, ahonnan apjának, Pizsinek kell kimentenie. Ehhez azonban a nem túl határozott természetű kis halnak hosszú utat kell megtennie, testben és lélekben egyaránt, miközben számos furcsa lénnyel találkozik. Egy súlyos memóriazavarban szenvedő kék hal lesz Pizsi társa, majd összefutnak pár cápával, akik éppen a halhúsról akarnak "lejönni", meg néhány túlpörgött tengeri teknőssel és tréfáskedvű ördöghallal, majd ráfutnak egy medúzákból kirakott élő aknamezőre is. Akármilyen szelíd és vicces lényekről van szó, akad tehát izgalom bőven, hiszen eközben Némó és akváriumbeli új barátai is szökési tervet szövögetnek. 
 
Ahogy a Pixartól megszokhattuk, a külön erre a célra továbbfejlesztett animáció tökéletes, amelynek révén mindenfajta tengeri életforma megelevenedik, táncolnak a fények és dalolnak a színek - ha szabad ezt mondani. Tisztára olyan, mint a nagy lisszaboni „óceonárium”, csak a sok kis japán turista nélkül.
Vízer
2003.11.13
|
Finding Nemo
amerikai rajzfilm, 100 perc, 2003
Kalandos jelenetek a halak életéből a Pixar (Toy Story, Szörny Rt.) animációvarázslóinak műhelyéből. OSCAR-DÍJ 2004!


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.