Kedvenc helyek

Dido: Life For Rent

olvasói
(0)
(Arista / BMG)

Miután a nagyközönség a Stan című Eminem-dalban meghallotta a Thank You-ból átvett Dido-hangmintát, a szőke angol leányka hirtelen a legnagyobb sztárok közt találta magát: az eredetileg 1999-ben megjelent No Angel a 2001-es év legjobban fogyó albuma lett! Most itt a folytatás, a megszokott hangulatban.


Dido Armstrong, akit először bátyja, Rollo dance-zenekarának, a Faithlessnek a lemezein hallhattunk, énekhangját és -stílusát lényegében a városi folk női vonalához tartozna, de a finom triphopos, downtempós csomagolás sokkal nagyobb közönséghez juttatta el dalait. Valami olyasmit történt vele, mint fél évtizeddel korábban Beth Ortonnal – csak Dido esetében egy húszas szorzóval megugrott az egyenlet. A tizensokmillió példányban elkelt No Angel zenei receptjén igazán a Life For Rent sem változtat, ugyanazok a fő segítők (a produceri és társszerzői fronton Rollo és Rick Nowels, a zenészek közt a Faithless-család több tagja, például Sister Bliss), ugyanúgy keverednek az akusztikus gitárok, a vonósok, a programozott és élő dobok, viszont a hangzás most polírozottabb és fátyolosabb, ezáltal tompábbnak hat, Dido szövegei pedig borongósabbak, hiszen egy magánéleti válság ihlette őket. A dalok persze fülbemászóak, Dido folkos énekhangja pedig most is gyönyörű. Bár nincs akkora tehetség, mint az említett Beth Orton, azért a Celine Dionok, Mariah Carey-k és Shania Twainek világában, kereskedelmi súlycsoportjában jó, hogy akad egy „szomszéd lány” típusú kivétel, egy emberi tényező is.


7/10
Déri Zsolt
2003.11.17
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.