Nem férek a bőrödbe

Freaky Friday, 2003 Színes, feliratos amerikai vígjáték, 93 perc
Nyilván minden szülő meg van róla győződve, hogy jól neveli gyermekét és minden gyerek azt gondolja, hogy erről szó sincsen. Elfogadott tétel, hogy a tinédzserek egyáltalán nem jönnek ki a szüleikkel és kivételnek tekinthető az a tini, aki a mamájától kér öltözködési tanácsot és az apjának meséli el első hódítását, az meg már szinte beteges, ha még arról is beszámol, hogy mi volt a suliban.


Dr. Tess Coleman sem kivétel, munkája mellett ritka szigorúan és többnyire igazságosan bánik tini lányával és kisfiával, ám az előbbinek ehhez lenne néhány szava. Anna ugyanis tanulás helyett jobban koncentrál a zenélésre és a fiúkra, és anyukája nem hiszi el neki, hogy azért vannak rossz jegyei, mert pikkel rá az irodalomtanár. A bili akkor borul ki, amikor Tess nem engedni el lányát egy tehetségkutató versenyre - mivel éppen aznap akar újraházasodni. A családi vitát egy különös kínai szerencsesüti oldja meg: kissé radikálisan, ugyanis anya és lánya akaratuk ellenére testet cserélnek és innentől kezdve egymás bőrében kerülnek kínosabbnál kínosabb helyzetekbe, miközben arra is marad idejük, hogy a bizarr helyzetet és új testüket kihasználva jól kitoljanak egymással, illetve magukkal - vagy akkor most hogy is van ez?

Bármennyire is divatjamúltnak tűnik a testcserélős mozi és hiába ez már a harmadik feldolgozása ugyanannak a történetnek, a film mégis roppant szórakoztató, de csakis egy okból: Jamie Lee Curtis és a lányát játszó Lindsay Lohan valóban helyet cserélnek. Tökéletesen adják vissza egymás gesztusait, modorosságait és a másik szerepének megfelelő társadalmi és korosztályi beidegződéseket és ez önmagában is elég vicces, hát még egy olyan jó színésznőtől, mint Curtis. Az irodalomtanár pedig valóban pikkel, ahogy ez már lenni szokott...
Vízer
2003.12.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.