Apám beájulna

olvasói
7/10 (4)
Leugrom a Balatonra, dolgozni, a nyár végén jövök! - a félálomban heverésző papa és mama figyel is meg nem is, érti is meg nem is, amikor kamaszlányuk, Szarka hirtelen búcsút vesz tőlük, és egy jól megpakolt bőrönd társaságában kilép a lakásból.


Az út innen, ha nem is egyenesen, de szédítő tempóban vezet a siófoki pincérkedésen, a Szarkához hasonlatosan szintén kalandvágyó Barbival való megismerkedésen és néhány hirtelen döntésen keresztül előbb Krétára, majd Barcelonába és Rómába - elvégre ha útlevél van, minden van; pénz se kell, az olykor úgyis csurran-cseppen, a tengerparton két vagány lány éppúgy válogathat a munkák közt, mint a pasik között.

A nagydumás vörös és a szöszke bombázó lazán zúznak végig a fél világon: amíg Barbira tapadnak a pasik, Szarka az álmodozásban és a szarkasztikus kommentárokban erős. A Salinger Richárd regényéből készült Apám beájulna nyugodtan kiérdemelhetné az első magyar tinivígjáték címkét, amennyiben ez a besorolás jelentene bármit is. Sas Tamás filmje gyors villanások sorozata: pár adag beszólás, egy kevés helyzetkomikum és némi romantika pereg le reklámstílusban; a mosolygós Szarka valamit megtanul magáról az út végére, a saját hősökre váró kamasz-korosztály pedig megláthatja, mit kellene gondolnia önmagáról. Persze ez csak egy film, pihekönnyű kaland, de azért vannak tanulságai. Egy biztos: útlevél mindig legyen nálunk, a többi bátorság kérdése, és amúgy is jön magától...
gorcsev
2003.12.04
|
magyar vígjáték, 90 perc, 2003
A nagydumás, hebrencs vörös és a divatcica szöszke bombázó nagy kalandjai a siófoki bárban, a krétai plázson, a barcelonai éjben és a római hotelszobában.
Rendező:

Sas Tamás

(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.