Hóhatár – A félelem felpörget

olvasói
(0)
Az extrém sportok kilencvenes évekbeli diadalmenete szerte a világon természetesen nem hagyta érintetlenül a filmipart sem, elég, ha csak a Vin Diesel főszereplésével a közelmúltban készült xXx című produkcióra gondolunk. A Hóhatár leginkább erre a darabra emlékeztet, mégpedig nem csupán az akciójelenetekben bevetett bizarr hatáseszközei miatt, hanem meglehetősen extrém sztorija okán is.
Jeffrey, a marketingszakember, Ian, a rendező és Will, az operatőr arról híresek, hogy a gazdag megbízóik termékeit reklámozó filmet bármi áron leszállítják. A fiúk ezúttal kivitelezhetetlennek tűnő vállalkozásba fognak, egy új digitális videokamerát akarnak reklámozni úgy, hogy minden kompjútertrükköt hanyagolva, élesben felvesznek három síelőt, amint leelőznek egy lavinát. Az osztrák Alpokban egy közel 4000 méter magasságban fekvő, félig kész üdülőhelyen üti fel táborát a műlesiklás olimpiai bajnoknőjével és két, extrém sportokban utazó ifjú titánnal kiegészült stáb, ahol azonban nem csak az elemekkel, hanem egy ott bujkáló veszélyes háborús bűnössel, az immáron terroristává vedlett egykori szerb kapitánnyal és mindenre kész kis csapatával is meg kell küzdenie. 
A Hóhatár alkotói szemmel láthatóan nem kívántak egyebet, mint néhány hatásos adrenalinbombával alaposan megszórni a mozik nézőterét. Ezt a vállalásukat többé-kevésbé jól teljesítik is, más kérdés, hogy a 40 milliós büdzséből egy eredetibb forgatókönyvre és nagyobb sztárokra már nem futotta. Sőt egy valamirevaló direktorra sem: a projektet az eddig jórészt televíziós produkciókban és másodvonalbeli filmekben virító – nem mellesleg kiváló síelő hírében álló – Christian Duguay rendezte.
Homolka
2003.12.15
|
Extreme Ops
amerikai-angol-német akciófilm, 93 perc, 2002


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:05
A hegy
amerikai film, 2018
18:10
Hová tűntél, Bernadette?
amerikai vígjáték, 2019
18:20
Need for Speed
amerikai-angol-francia akciófilm, 2014
18:30
A rózsák háborúja
amerikai vígjáték, 1989
18:45
Vadon
amerikai film, 2018
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.