Ridley Scott katedrálisban forgatna

Megkezdődtek a megbeszélések Sir Ridley Scott új filmjéről, amelynek egyes részleteit egy történelmi spanyol katedrálisban forgatnák majd le.


A spanyol katolikus egyház tiltakozott az ellen, hogy Sir Ridley és stábja a Cordobá-ban található Mezquita katedrálisban vegyen fel egyes jeleneteket.

A Gladiátor rendezője néhány jelenetet szeretett volna ott felvenni, az 54 millió fontos költségvetésű „Kingdom of Heaven” c. eposzához. A film egy mesén alapul, amelyben egy kovácslegény vezette Jeruzsálem népét a város megvédésére a XII. században a keresztesek ellen.

A producerek szóvivőjének elmondása alapján egy elfogadható megoldás reményében ültek tárgyalóasztalhoz.

A Mezquitában való forgatáshoz 200 fős stábra, díszlet ajtókra, falakra és bútorokra van szükség. A filmet - mely várhatóan 2005-ben jelenik meg - Franciaországban, Spanyolországban és Marokkóban forgatják. Főszereplői Orlando Bloom és Liam Neeson lesznek.

Sir Ridley mindig is „realisztikus és gyakorlatias” rendező volt, ezért kérte fel a csapatot a tárgyalásokra. Amennyiben nem jön létre megállapodás, akkor más megoldás után nézünk, hisz mindig van egy második választás.
2004.01.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.