Kedvenc helyek

The Smashing Pumpkins: Greatest Hits Video Collection

1991-2001 Hossz: 82 perc Kiadó: EMI Hang: angol 5.1 Kép: 16:9, 4:3, színes
A chicagói Smashing Pumpkins 12 éves pályáját őrültség, drog, halál, tagcserék szegélyezték, no meg milliós eladások és néhány zseniális videoklip. A centrumban a dalszerő-gitáros-énekes Billy Corgan, egy kicsit bolond és nagyon tenyérbemászó figura.


Zenei tehetsége azonban tagadhatatlan: az 1988 és 2000 között működő Smashing Pumpkins élén jó néhány briliáns dalt írt és rögzített. Bár a zenekar albumai egyenetlenek voltak, a hard rock, a goth/dark/posztpunk és a new wave elemeiből építkező Smashing Pumpkins ritkán hibázott kislemezdalaiban és a hozzá tartozó klipekben, 1995-től például már egyáltalán nem. Bár több híres rendezővel is dolgoztak (Jake Scott, Stephane Sednaoui, Samuel Bayer, Kevin Kerslake, Wiz, Dom & Nic), Valerie Farris és Jonathan Dayton nevéhez fűződnek legjobb klipjeik (a kamaszbulis 1979, az azt folytató Perfect vagy a Mélies ősmoziját megidéző Tonight, Tonight), illetve pályájuk vége felé a svéd Jonas Akerlundhoz. A videók mellett néhány koncertklip is szerepel, például az An Ode To No One felvétele a zenekar legutolsó koncertjéről.

QQQQQExtrák:

A klipek alatt hallgathatjuk a zenészek és a rendezők kommentárjait, de választhatjuk a hozzájuk tartozó werkfilmeket is. A Try, Try, Try videoklipjéhez forgatott anyagból Jonas Akerlund rendező egy 15 perces rövidfilmet is készített (Try - A Short Film), mely a kliptől eltérően végződik, még sötétebb és brutálisabb.

QQQQQ

Megjelenés: 2001. november 19.
Déri Zsolt
2001.11.08
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.