Kedvenc helyek

Björk: Vespertine Live At Royal Opera House

2002 Hossz: 95 perc Kiadó: Universal Music hang: angol 5.1
A már bemutatott The Live DVD Series első három kiadványa (Cambridge, On MTV: Unplugged & Live, Live At Shepherds Bush Empire) után Björk máris jelentkezik a sorozat negyedik darabjával, mely a 2001-es Vespertine album turnéját dokumentálja.

Linkek


Ezen a szokatlan turnén Björk kis templomokban, illetve operaházakban játszott. Londonban mindkét verziót kipróbálta: a St.John`s Church-beli fellépéséről például az est.hu-n is olvasható képes koncertbeszámoló, míg ez a DVD a Covent Garden-i Royal Opera House-ban adott koncertet őrzi, ahol a (többek közt sótaposás és kártyapergetés kierősítésével is effektező) Matmos nevű San Franciscó-i kísérleti elektronikus duó, Zeena Parkinson vagány hárfaművésznő és egy bájosan koordinálatlanul imbolygó 12 tagú grönlandi lánykórus mellé pluszba egy komplett szimfonikus zenekar, a Simon Lee vezényelte Novecento Orchestra is beszállt a kíséretbe. A Vespertine szinte teljes anyaga (továbbá a kislemez B-oldalra szorult Generous Palmstroke és a hivatalosan csak egy évvel később megjelent It`s In Our Hands) mellett a koncert végén ebben az új hangszerelésben néhány régi dal is elhangzik (Human Behaviour, Possibly Maybe, Isobel, Hyperballad). A két felvonásban zajló koncert újabb példája a páratlan hangú izlandi énekesnő modernt és klasszikust, minimalizmust és maximalizmust ötvöző zsenialitásának.

QQQQQEXTRÁK

A nemsokára megjelenő Touring Vespertine című DVD előhírnökeként egy interjúkra épülő 41 perces dokumentumfilm a világturnéról. A borítófüzetben a zenészek és énekesek fotói.

QQQ
Déri Zsolt
2003.03.29
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.