Kedvenc helyek

The Jam: The Complete Jam

2002 Hossz: 68 + 167 perc Kiadó: Universal Music Hang: angol 5.1
A mod beütésű feszes rockzenét játszó Jam trió, melyet az éles szemű és nyelvű gitáros-énekes-dalszerző, a brit életformát könyörtelenül kiveséző Paul Weller vezetett, Nagy-Britannia sikeresebb zenekara volt az új hullám idején.


Most dupla DVD-re préselték a Jam minden fellelhető mozgóképanyagát: az első lemez az 1977-79, a második a ‘80-82 közti periódus tévéfellépéseit és „videoklipjeit” sorakoztatja kevés interjúval fűszerezve. A 16 klip közül csak a búcsúzó kisfilm (The Bittersweet Pill) lép túl „zenekar játszik” formulán, de a trió élőben lehengerlő. Igazi érdekesség a Granada TV számára rögzített utolsó - mintegy félórás - Jam-fellépés, mely már a soulos Paul Wellert előlegezte meg, aki ezután a Style Council duó élén folytatta pályáját (majd 1992-től szólóban, továbbra is óriási sikerrel).

QQQQEXTRÁK

Évszelektor, borítókkal és plakátokkal fűszerezett kétrészes kronológia, egy negyedórás doku-biográfia, egy ötperces rajongói összefoglaló és a legjobb: hétperces kukucskálás a kulisszák mögé, hangbeállásokkal, turnészoba-panorámával, Weller menedzserpapájának kommentárjaival

QQQQ
Dömötör Endre
2003.04.10
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.