A texasi láncfűrészes

olvasói
10/10 (18)
Volt egyszer valahol Amerikában egy Ed Gein nevű szerencsétlen figura, aki vidéki magányában szép lassan bekattant, és mindenféle szörnyű dolgokat művelt halottakkal és élő emberekkel. Az eset a sorozatgyilkosok sötét krónikájának egyik leghíresebb fejezeteként maradt ránk, nem utolsó sorban a szép számú megfilmesítésnek köszönhetően, amelyek természetesen valamilyen vonatkozásban mindig elrugaszkodtak a valós eseményektől. Az egyik legnagyobb hatású darab, Tobe Hooper 1974-es The Texas Chain Saw Massacre című horrorja például többek közt a címbeli láncfűrész hozzáadásával dobta fel a sztorit. A film eddig hivatalos formában nem jutott el a magyar közönséghez, vadonatúj remake-je azoban, íme, megérkezett.
A hetvenes évek közepén járunk a nagy texasi pusztaságban, ahol egy kisbuszban füvezgető fiatalok jókedvű társasága száguld egy dallasi rockkoncert felé. Az úton egyszer csak egy rongyolt ruhájú lányra lesznek figyelmesek, felveszik a kocsiba, aztán néznek nagyot, amikor a magába borult lány váratlanul megöli magát. Innentől kezdve aztán csak rosszabb jön, a helyi seriff nem kifejezetten bizalomgerjesztő, s mintha a szolgálatkész helybeliekkel sem stimmelne valami... Egy hatalmas vasajtó mögött pedig már ott várakozik Bőrpofa, a profi mészáros, amatőr bőrdíszműves pöfögő masinájával. 
Az eddig főleg videoklipeket készítő Marcus Nispel nehéz feladatra vállalkozott, de jóindulattal is csak félsikerként könyvelhetjük el az eredményt. A vérengzések mennyiségét tekintve túltett az eredetin, de annak velejéig beteg hangulatát csak megközelítenie sikerült. Ötletes az indítás (félig-meddig folytatásnak is tekinthető), de az eredetiség ezzel ki is merül, megszokott horrormegoldásokkal operál a film, de legalább hű annyira a jól bevált receptekhez, hogy hátszőrborzolóként kiválóan működik.
nelson
2004.02.05
|
The Texas Chainsaw Massacre
amerikai horror, 98 perc, 2003
Egy kisbusznyi füvezgető hippi a texasi pusztában az eleven húsba vágó helyi szokásokkal ismerkedik. Tobe Hooper legendás horrorjának remake-je.
Rendező:

Marcus NispelFilm premierek

A kém, aki dobott engem

amerikai akcióvígjáték, 117 perc, 2018

Szoba gyerekkel kiadó

francia vígjáték, 105 perc, 2018

Skate Kitchen

amerikai filmdráma, 100 perc, 2018

Nem vagyok boszorkány

angol-francia-német filmdráma, 93 perc, 2017

Eldorádó

német-svájci dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Az elrabolt hercegnő

ukrán animációs film, 85 perc, 2018

A védelmező 2.

amerikai akcióthriller, 121 perc, 2018
Játék
A világhírű mexikói festőnő képei először láthatók Budapesten!
Filmek a TV-ben
18:05
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
18:10
A szerelem illata
amerikai-belga-kanadai romantikus dráma, 2017
18:30
Grease
amerikai zenés vígjáték, 1978
18:50
A halál csöndje
olasz-francia western, 1968
18:50
Szakíts, ha bírsz
amerikai romantikus vígjáték, 2006
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.