Kedvenc helyek

Hooligans: Szenzáció

olvasói
6/10 (6)
(EMI)

„2003 legnagyobb durranása” – közli a fülszöveg a Hooligans új albumának borítóján. Nos, ha a kijelentés a lemezanyag ismeretében kissé túlzásnak is tűnik, az tagadhatatlan, hogy az egyik legtetováltabb magyar rockbanda nagy utat tett meg Kánaán című előző lemeze megjelenése óta.


A legnagyobb változást vélhetően a Dalnokok Ligája című műsorban való szereplés kapcsán elért országos ismertség jelentheti a(z egykoron a Dance-ből kinőtt) négytagú csapat számára, legalábbis erre utal a két évvel korábbi imidzshez képest jelentős módosulásról tanúskodó borítófüzet, amely egyértelműen azt sugallja: a Hooligans mára kereskedelmileg is kompatíbilis zenekarrá vált, s erről tanúskodik a Királylány című opusz országos rádiókban befutott karrierje is. Az említett dal nem csupán a lemez első, de (vélhetően) legnagyobb slágere is egyben, bár erre a pozícióra simán pályázhat a vérbő Haverom a szádban, a countrys(!) Nézz rám, vagy éppen a befejezésével kissé Liverpoolt idéző Skót éjszakák is – a legjobb szám titulusát mégsem a felsoroltak, hanem a punkos lendületű nyitófelvétel, a Tedd el nyeri. (Ez utóbbi, csakúgy, mint a Királylány és a Gyönyörország a Junkies legénységének szerzői közreműködésével készült, egy szám szövegét Várszegi Ákos jegyzi, a többi dalnál pedig a rock világában eleddig nem túlzottan megmerítkező Valla Attila helyettesíti az előző album szövegeit papírra vető Big Daddy Lacát.) A fentiekből részben már sejthető, hogy a Szenzáció igen eklektikusra sikerült dalgyűjtemény, és sajnos azt is meg kell állapítani, hogy az erőteljesebb pillanatok mellett azért jó néhányszor túlzottan könnyed a megszólalás – mintha a „pop vagy rock?” dilemmában Csipáék nem igazán tudtak volna dűlőre jutni... A legérdekesebb az egészben mégis az, hogy a Hooligans – az eddig felsoroltak ellenére – igazi, hús-vér zenekarnak tűnik, ha kissé útkeresőnek is. És az ember néha azt érzi: ezek a srácok valami igazán jót is képesek lennének összehozni.


6/10
-muttley-
2004.02.19
|

Linkek


Kapcsolódó cikkekJáték
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.