A Gyűrűk Ura fölényes győzelme az Oscar-on

A Gyűrűk Ura - A király visszatér teljes győzelmét hozta a A 76. Oscar gála: a trilógia harmadik része kapta a legtöbb díjat. A ceremónia műsorvezetője Billy Crystal volt, aki korábban már hét alkalommal vett részt a díjátadón.


A Tolkien-trilógia befejező epizódja sima győzelmet aratott; megnyerte többek közt a legjobb film és a legjobb rendező díját is. A király visszatér továbbá elnyerte a legjobb filmzene, legjobb betétdal, legjobb vágás, legjobb smink és legjobb jelmez kategóriákért járó Oscart is. A gyűjtemény a legjobb adaptált forgatókönyv, látványterv, speciális effekt és hang kategóriákkal lett teljes.
Sean Penn lett a legjobb színész (Titokzatos folyó), és Charlize Theron a legjobb színésznő (Monster - Szörny). Renee Zellweger (Hideghegy - Cold Mountain) és Tim Robbins (Titokzatos folyó) nyerték a legjobb mellékszereplő díját.
Az Oscar történetében ez az első fantasy film, mely elnyerte a legjobb filmnek járó szobrocskát - és egyike lett a legtöbb Oscart nyerő filmeknek.
A király kisszatér az 1960-as díjátadón diadalmaskodó Ben Hur és az 1998-as gálán taroló Titanic után a harmadik film, mely 11 Oscart nyert. A két korábbi Gyűrűk Ura film kevésbé volt sikeres az Oscarokon - összesen hat díjat kaptak a fontosabb kategóriákban 19 jelölésből.
A Titokzatos folyó és a Kapitány és katona egyenként két-két díjat nyertek, míg a Elveszett jelentés (Lost In Translation) és a Hideghegy egyet-egyet.
Penn és Robbins mindketten díjat kaptak Clint Eastwood Titokzatos folyó című filmjében nyújtott alakításukért. A Kapitány és katona a legjobb hangvágás és a legjobb operatőri munka kategóriában nyert.
Sofia Coppola a legjobb eredeti forgatókönyvért (Elveszett jelentés - Lost In Translation) kapta meg az Oscart, míg Némó nyomában a legjobb animációs film lett.
2004.03.01
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
22:10
La Familia
venezuelai dráma, 2017 (feliratos)
22:35
Piszkos pénz
amerikai bűnügyi thriller, 2014
22:35
Végzetes vonzerő
amerikai thriller, 1987
22:45
Slender Man: Az ismeretlen rém
amerikai horror, 2018
22:50
Exek és szeretők
amerikai vígjáték, 2013
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.