Kedvenc helyek

Frank Zappa: Does Humor Belong In Music?

2003 Hossz: 57 perc Kiadó: EMI Hang: angol sztereo
Frank Zappa a hatvanas évek közepétől a kilencvenes évek elejéig tartó monumentális életműve határozott felelet a címben megfogalmazott kérdésre: a bajuszos gitáros-énekes-ideológus esetében a humor bizony nagyon is része a zenének.


Ez a zseniális, laza és roppant éles eszű muzsikus végigjárta a könnyűzene létező összes műfaját, de egy dolog minden munkájában közös: ironikus, abszurd hozzáállása. Az eredetileg 1984-ben megjelent video mostani DVD-kiadása egy New York-i szabadtéri koncert alig egyórás, a korabeli videotechnika széteső képeivel megörökített dokumentuma, rövid interjúrészletekkel és felolvasóesttel megspékelve. Tehát túl rövid, túl gyenge minőségű a műélvezők számára, ráadásul a nyolcvanas évek hangzásbeli csomagolása is rontja az összképet. Azonban Zappa abszurd előadása, a pop-rock-funk-dzsessz, valamint a slágeres és az avantgárd között csapongó zene, a hangszeresek együttélése és a rövidnadrágos zenekarvezető színpadot betöltő kisugárzása még így is a nagyon szórakoztató kategóriába helyezi a kiadványt, melyen nem csak zeneileg, szövegileg is folyamatos a játékosság és a gegparádé - Franky boy könnyűzenében egyedülálló karakteréhez hűen.

QQQQ

EXTRÁK
Semmi.

Q
Dömötör Endre
2004.03.04
|


Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.