Elveszett jelentés

Lost in Translation, 2003 Színes, feliratos amerikai-japán vígjáték, 102 perc
Két, egymásnak rendelt ember rossz helyen, rossz időpontban találkozik, így kapcsolatuk véget ér mielőtt elkezdődhetne -ez a több műalkotásban visszaköszönő téma a filmrendezőket is gyakran megkísértette: mindmáig legkiválóbb feldolgozása David Lean hat évtizede született Kései találkozás című remeke.


Az Elveszett jelentés is ezt a témát dolgozza fel. Bob, a középkorú sztárszínész és Charlotte, a munkamániás férje által erősen elhanyagolt fiatal lány Tokióban ismerkednek meg egymással, és véletlen találkozásuk után röviddel máris titokzatos eredetű lelki energiák szabadulnak fel bennük. A középkorú férfi és a fiatal lány együtt barangolva fedezi fel a várost, s kerül mind közelebb egymáshoz és önmagához - ugyanakkor mindketten tudják, hogy kapcsolatuk Japánon kívül nem folytatható.

Az Elveszett jelentés igazi bája abban áll, hogy egy fajsúlyos kérdést nem túldramatizálva, hanem kellő méltósággal, ugyanakkor finoman áradó derűvel és friss humorral kezel. Sofia Coppola rendezőnő két kiváló színészre támaszkodhat a történet elmesélésekor: a gyurmaarcú Bill Murrayről (Idétlen időkig; Az ember, aki túl keveset tudott) mindig is tudtuk, hogy bármit képes eljátszani, Scarlett Johansson (Az ember, aki ott sem volt; Amerikai rapszódia) jelenléte viszont igazi meglepetés, hiszen őt eddig csak olyan mellékszerepekben láthattuk, melyekben színészi kvalitásait nemigen tudta bizonyítani.

Francis Ford Coppola lányának második nagyjátékfilmje mindent elsöprő sikert aratott a kritikusok és a nézők körében egyaránt: az Elveszett jelentés 2004-ben 3 Golden Globe Díjat nyert (legjobb film, forgatókönyv és férfi főszereplő), továbbá négy Oscarra jelölték, egyebek közt a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriában.
Homolka
2004.03.04
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában.
Filmek a TV-ben
18:10
Bolondok felvonulása
francia vígjáték, 1993
18:25
Styx - Hamis szelek
német film, 2018
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:55
Az örömapa
amerikai vígjáték, 1991
19:00
A préda
francia akciófilm, 2011
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarakórus koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.