Kedvenc helyek

Rolling Stones: Four Flicks

2003 Hossz: 373 perc Kiadó: Warner Hang: angol 5.1
Az első Rolling Stones-kislemez megjelenésének negyven éves évfordulójára kiadott Forty Licks című átfogó dupla válogatásalbumhoz világ körüli turné járt, aminek kimerítő keresztmetszete e négylemezes DVD kiadvány. A Licks turné közel száz állomása arányosan oszlott meg a stadionok, a sportcsarnokok és a kisebb, fedett koncerttermek között.


Mindhárom helyszíntípus reprezentatív várossal (New York, London, Párizs) és teljes koncertprogrammal tölt meg egy-egy lemezt, a negyediken pedig egy korrekt dokumentumfilm foglalja össze a turnét, főképp annak előkészületeit. Nehéz csodálat nélkül figyelni Jaggerék teljesítményét, akik még most is - mindenféle csúcsok után - olyan izgalommal lépnek színpadra, mintha komoly tétje lenne produkciójuknak. Mondjuk van is, soha nem akarnak beégni és alighanem ez a titka zsenialitásuknak.

QQQQQ
EXTRÁK

A koncertek kivételével minden feliratozható (hét nyelven), mindegyik fellépés dalsorrendje beprogramozható. Kilenc dalhoz van zenekari kommentár (ezeket külön lehet megtekinteni), három szerzemény váltogatható kameraállásból is élvezhető, jó néhány dalhoz kapcsolható backstage videofelvétel (sajnos túl rövid részletek). Egy 22 perces dokuban a különböző országokhoz fűződő emlékekről sztoriznak, hárompercesekben beszélnek a vendégművészekről (Sheryl Crow, Solomon Burke, AC/DC), 24 percben pedig egyéb koncertdalok láthatók, aztán van egy előzetes, egy tévés riport, egy koncertterem-bemutató és a fellépéseken vetített rövidke nyelves-erotikus manga külön is megtekinthető.

QQQQ
Dömötör Endre
2004.03.05
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.