Bad Boys 1-2.

Az első igazi fekete buddy movie még ma is abszolút nézhető, pergős, szórakoztató, ráadásul ezzel futott be a két másodvonalbeli komikusnak számító Smith és Lawrence, no meg a rendező, Michael Bay (Armageddon, Pearl Harbor).


Nem látszik, hogy kevés pénzből készült, mert baromi látványos is egyben, ahogy hőseink különboző gyanús elemeket üldöznek Miami festői utcáin - vagy ahogy azok üldözik őket. A történet maga is fordulatos, ha nem is túl kifinomult: a rendőrségi raktárból eltűnt százmillió dollár értékű heroint kell visszaszerezni és közben a koronatanút is meg kell védeni, de ennek érdekében a laza nőcsábász és a sértődős családfő zsarunak egymás bőrébe kell bújnia, ami önmagában is elég komikus. Pörgő tempó, sok izgalom, a gonoszok is meggyőzőek, tehát minden sekélyessége ellenére majdnem tökéletes akciófilm. ****

A nyolc év kihagyással, de sokkal több pénzből készült folytatásban sem kifejezetten a feltűnést kerülve jut közelebb az egyre hülyébb bűnözőkhöz a kicsi morgós és a magas jóképű fekete zsaru párosa. Most is több figyelmet szánnak egymás zrikálására, mint a nyomozásra, pedig egy kubai drogbárót kéne lekapcsolni, aki viszont az oroszokkal akar leszámolni. A dolgokat bonyolítandó hőseink között is akadnak súrlódások, mivel egyikük - naná, hogy Smith - a másik húgára hajt, aki a New York-i rendőrség beépített embereként szintén a drogbárót vette célba. Az egyszerű szórakozást kedvelőket megnyugtatandó: nincs több bonyodalom, csak hőseink állandó civakodása és sok látványos akció. Az előbbi remekül működik, és különösen Lawrence sziporkázik a peches, örökké morgó partner szerepében.

Az elég hosszú játékidő - két és fél óra! - ahhoz sok, hogy folyamatosan értelmesen töltsék ki, viszont bőven elég, hogy egy rakás hibát tudjanak elkövetni. A hullaházi és a hullaszállító autós jelenettel jócskán elvetették a sulykot, a lezáró kommandós akció pedig komoly stílustörés, de a kisebb-nagyobb hibáktól eltekintve a BB2 tömény szórakozás, különösen azoknak, akik szeretik a felrobbanó, harmonikaszerűen összegyűrűdő, vagy darabokra szakadó autók látványát. ***Extrák:

Furcsa módon a régebbi filmhez kapunk több bónusz anyagot: Michael Bay audiokommentárja alapos és informatív, bár túl sokat halljuk benne, hogy milyen kevés pénz volt a filmre. Aztán van egy alapos werkfilm a fegyverekről és robbantásokról, amiket egy másik opció alatt lassítva, több szögből is megnézhetünk, ami azért elég bizarr élmény. Még akad egy önálló zenesáv, három klip és fotógaléria, meg három filmográfia. ****

A folytatáshoz két, valóban informatív és érdekes werkfilm jár a speciális effektekről és trükkökről, valamint hét, többnyire abszolút jogosan kimaradt jelenet, 19 töredék a forgatási naplóból és hat jelenet egészen részletes lebontása a végeredménytől a storyboardon át egészen a forgatókönyvig, valamint egy videoklip Jay-Z-től. ***Hang: magyar, angol 5.1 (1.)

magyar, angol, olasz 5.1 (2.)

Kép: 16:9/1,85:1, színes

Felirat: magyar, angol

Extrák felirata: francia, német, holland (1.)

magyar, angol, olasz (2.)Bad Boys - Mire jók, a rosszfiúk? / Bad Boys II. - Már megint a rosszfiúk

Bad Boys / Bad Boys II

1995/2003 amerikai akcióvígjátékok Hossz: 114/146 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Michael Bay Szereplők: Will Smith, Martin Lawrence, Tea Leoni, Theresa Randle, Joe Pantoliano, Gabrielle Union, Jordi Mollá, Peter Stromare
Vízer
2004.03.16
|


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
18:15
Kicsinyítés
amerikai sci-fi, 2017
18:20
A hírek szerelmesei
amerikai dráma, 1996
18:20
Milliomos inkognítóban
kanadai vígjáték, 2018
18:30
Igazság - A CBS-botrány
amerikai történelmi filmdráma, 2015
18:35
Zorro
francia-olasz kalandfilm, 1975
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.