Kedvenc helyek

Freq Nasty: Bring Me The Head Of Freq Nasty

olvasói
(0)
(Skint / Neon Music)

Az Új-Zélandról elszármazott Darin Mcfayden, ismertebb nevén Freq Nasty 1999-ben a Freqs, Geeks And Mutilations című nagylemezével ajándékozta meg a világ breakbeat-kedvelő ifjúságát. A korong a Botchit & Scarper kiadónál jött ki és az addig megjelent kislemezein túl is számos sikerszámot tartalmazott. Hősünk 2001-ben Fatboy Slim kiadójához, a Skinthez szerződött és második albuma már itt jött ki 2003 végén.


Freq Nasty mindig ügyesen keverte a breakbeatet más stílusokkal, nincs ez másképp most sem, garage, house, hiphop és leginkább dub elemek teszik érdekesebbé az alapanyagot. Az énekesi posztokon közreműködők listája pedig igazán figyelemreméltó. A nyitó Come Let Me Know-ban a neves brit rapper, Rodney P alapozza meg a hangulatot, a Boomba Clatben pedig két kiváló MC is nyomja, Roots Manuva és Yolanda. A súlyosan pulzáló Brooklyn To Brixton egy amerikai rapper, Kovas segítségével készült, míg a záródalban a jamaikai Junior Delgado osztja az igét. Nagyon hatásos a szám közepén elhelyezett kiállás, amikor Delgado szinte zenei kíséret nélkül énekel, majd egy utolsó nagy felpörgetéssel ér véget az album. Azért ne szaladjunk ennyire előre, hiszen van itt még néhány emlékezetes darab, például az Amped című mocskos elektro-funk-break (ami 2001-es megjelenése óta gyakran előkerül a partikon), a Flat Beat című Mr. Oizo-slágerre kísértetiesen hasonlító (ám annál valamivel erőteljesebb) Goose, vagy a szexuális aktus ritmikáját követő Clit Licka (Csiklónyaló). Érdekesség, hogy a borítót (és a lemezhez tartozó első videót) a Zombie Flash Eaters dizájnercsapat készítette, akiket már jól ismerhetünk a Gorillaz – főleg annak díjnyertes weboldala, a www.gorillaz.com – kapcsán.


8/10
suefo
2004.03.18
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.