Kedvenc helyek

Zero 7: When It Falls

olvasói
10/10 (1)
(East West/Warner)

Két londoni fiatalember, Sam Hardaker és Henry Binns 2001-ben egy figyelemreméltó debütalbummal ajándékozta meg a világot. A vendégénekesekkel felvett Simple Thingsből azóta több, mint egymillió kelt el – persze a példányszám nem a legjobb értékmérő, de esetükben igaza volt ennek a rengeteg embernek: a Zero 7-re tényleg érdemes odafigyelni. „Az angol Air” most második albumával jelentkezik.


A Simple Things egy tökéletesen összeállított dalcsokor volt, a downtempo és a finom popzene határvidékéről, sallangmentes, de érzéki lemez. Mivel hangzásában leginkább a francia Air állt közel a Zero 7-hez, a tekintélyes hangmérnöki múlttal rendelkező fiúk nem úszták meg a hasonlítgatást, sokan csak úgy emlegették őket, mint az Air angol változatát. Akkoriban talán kevésbé szolgáltak rá erre a jelzőre, mint most az új lemezzel. Logikus lett volna kissé egyénibbre venni az arculatot, ehelyett a When It Falls számos összetevője, a dallamok, a ritmusszekció, a vonósok hangszerelése továbbra is a francia kollégák munkáira hajaz. Amennyiben eltekintünk a plágiumpertől, akár még élvezhetjük is az albumot, hiszen nagyon szép dalok kerültek rá ismét. A folkos hatás kicsit erősödött, sok hangszeres zenészt alkalmaztak, ami nem vált kárukra. Az énekes posztokon visszaköszönnek az előző lemezről megismert tehetségek, Sia Furler, Sophie Barker és Mozez, de a két húzószám, a Home és a Space Between a dán Tina Dico énekesnői és dalszerzői közreműködésével készült. Ez a lemez a Simple Things folytatásaként nagyszerű hallgatnivaló pihenéshez, ellazuláshoz – de a következő album talán majd azt is megmutatja, hogy merre tud továbblépni a Zero 7.


7/10
suefo
2004.03.26
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.