Underworld

olvasói
10/10 (2)
Azt már tudjuk egy ideje, hogy Budapest a pornóipar központja, az azonban húsbavágó újdonság, hogy a szeretett fővárosunk alatti járatokban vámpírok és vérfarkasok játsszák újra a Mátrix és a Penge legnépszerűbb jeleneteit.


Nem arról van szó, hogy a hármas metró felújított szakaszának október 31-i átadásán munkanélküli mutatványosok és bohócdoktorok szórakoztatják a szakaszjegyek szerelmeseit, csupán Len Wiseman elsőfilmes reklám- és kliprendező alkalmazta városunkra gótikus metál fényezésű Rómeó és Júlia-feldolgozását.

Történetünk elasztikus vámpírlány főhőse, Selene (Kate Beckinsale - Börtönpalota, Pearl Harbor) megtudja: az ellenséges vérfarkasok a feltűnően jóképű civil, Michael Corvin (Scott Speedman - Tuti duók, Dark Blue) testében akarják keresztezni a két faj vérvonalát, hogy az új szuperegyed saját kamionnal indulhasson a Budapest parádén - vagy valami hasonló okból. A vérfarkasok folyékony napfényt szóró patronjainak és a vámpírok ezüstnitrát tartalmú töltényeinek kereszttüzében a két díszpéldány olyan hévvel szeret egymásba, hogy még a Dunába is beleugratnak, majd együttes erővel veszik fel a harcot a fekete és szürke színben úszó, esőáztatta Budapest vendégszeretetét élvező főgonosszal.

Az elismert brit operatőr, Tony Pierce-Roberts (Szoba kilátással, Napok romjai) képei körülbelül az Én, a kém eredetiségével mutatják be a magyar főváros sötét oldalát, a kísérőzenénél még a Petőfi Rádió nótadélutánja is erősebb, a dekadens kastélyvámpírokat játszó statiszták mintha a Valami Amerika 2. szereplőválogatásáról érkeztek volna, a királynőjüket alakító Görög Zita pedig kettőt lép, aztán felfalják. Sebaj, a készülő második részben remélhetőleg klónozzák Zitát, és talán még a kun-magyar kontinuitás kérdését is sikerül végre tisztázni.
csmozi
2004.04.15
|
Underworld
amerikai-angol-magyar-német thriller, 121 perc, 2003
Vámpírok és vérfarkasok bullet-time küzdelme az eső áztatta Budapest dekadens palotáiban és csatornáiban. Görög Zita ezúttal nem kerül be a döntőbe.
Rendező:

Len Wiseman

(10 kép)


Film premierek

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Lázadók

francia vígjáték, 87 perc, 2019

Halálod appja

amerikai horror, 90 perc, 2019

Az angyal

argentin-spanyol krimi, 118 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:15
Tranzit
német film, 2018
18:30
Államérdek
amerikai akciófilm, 1997
18:45
Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője
amerikai-német-japán-angol akció-kalandfilm, 2003
18:55
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:55
Kegyetlen játékok
amerikai dráma, 1999
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.