Kedvenc helyek

Cher: The Very Best Of

olvasói
(0)
(Warner)

2004. június 2-án a Budapest Sportarénában köszönthetjük a modern show-business történetének egyik legnagyobb díváját, Chert, akinek búcsúturnéjához időzítve jelent meg ez a 40 évet átfogó dupla válogatáslemez.


A cseroki indián és örmény felmenőkkel büszkélkedő Cherylin Sarkisian La Pierre 1946. május 20-án született, már kamaszként világslágerek (The Ronettes: Be My Baby, The Righteous Brothers: You`ve Lost That Lovin` Feelin`) háttérvokalistájaként kamatoztatta erős és karakteres énekhangját, aztán 18 éves korára már ő maga is sztár lett a férjével, a dalszerző Sonny Bonóval alkotott Sonny & Cher duó tagjaként (I Got You Babe, The Beat Goes On stb.), de párhuzamosan már ekkor elindította szólókarrierjét (a Kill Bill nyitódalául választott Nancy Sinatra-szám, a Bang Bang eredetileg Cher slágere volt 1966-ban), majd a hetvenes évek Sonnyval közösen, illetve válásuk után szólóban vezetett tévéshow-i, és az ebben a korszakban született varieté- és diszkódalok (köztük a nemrégiben Sophie Ellis-Bextor által is elénekelt Take Me Home) után a nyolcvanas évtized elejétől a mozikban is nagy sikereket aratott kiváló színészi alakításaival (és olyan betétdalaival, mint az ügyesen feldogozott The Shoop Shoop Song), egy Bon Jovi-s szoft-rock kitérő (például a Bang Bang rémisztően szar új verziója) után pedig ezredfordulós diszkódívaként született újjá a Believe-vel, és így a 2002-től 2004-ig húzódó világkörüli búcsúturnéval lényegében a csúcson vonulhat vissza a koncertszínpadtól (a filmvászontól remélhetőleg nem vonul vissza). A tiszteletet parancsoló karriert összegző dupla válogatáslemezen 158 percben végigkövethető az előbbi mondatban felvázolt negyven év minden fontos Cher-dala és -stílusváltása a kezdetek hippis bájú folk-rockjától (a Sonny & Cher-slágerektől és legelső szólósikerétől, az All I Really Want To Do című 1965-ös Bob Dylan-feldolgozástól) a 2001-es Living Proof albumig, sőt néhány kétes duett között még egy Meat Loaffal közös rock`n`rollt is kapunk 1981-ből (Dead Ringer For Love). A Beavisszel & Buttheaddel trióban felvett röhejes I Got You Babe önfeldolgozás viszont sajnos lemaradt.


7/10
Déri Zsolt
2004.05.20
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.