Shrek 2.

olvasói
9/10 (21)
A folytatás ott kezdődik, ahol a hihetetlenül népszerű számítógép-animációs mesefilm, a 2001-es Shrek befejeződött: és boldogan éltek, amíg meg nem haltak... Csakhogy, miként a Shrek abban volt egyedülálló, hogy az ismert mesebeli fordulatokat fonákukra fordította, ez a mesezáró fordulat sem pont úgy bizonyul igaznak, amint elsőre hittük volna.


A termetes, zöld ifjú pár valóban boldogan éldegélne a mocsár közepén rejtőző kunyhóban, ha egy nap nem érkezne meghívás Fiona hercegnő királyi szüleitől. Shrek útra kel hát feleségestül, folyton pofázó szamarastul az Óperencián is túli királyságba, ami pont úgy néz ki, mint Hollywood. A meglepő kinézetű ifjú pár láttán a kedves papáék nem titkolhatják megdöbbenésüket, de szerető szülőkként elfogadják leányuk sorsát és választását. Nem úgy a molylepkeként repkedő Jótündér, aki a sárkány várában alaposan pofára esett fiacskájának, Szőke hercegnek szerette volna megnyerni Fiona hercegnő kezét. Shreket nemsokára tőrbe csalják, bérgyilkost küldenek rá Csizmás Kandúr személyében. Shrek és a csacsi azonban nem hagyják, hogy csúful végződjön a mese, csavaros eszük és jó barátaik segítségével megpróbálják kicselezni a Jótündért, akinek erdei méregkeverő üzemében kezdik az ellen manővereket.

Ha a Shrek 2. nem is olyan töményen poén gazdag, mint az eredeti volt, a történet mindvégig megbízhatóan sodró lendületű, végtelenül mulatságos, az animáció pedig legalább annyira ötletes és látványos. A film teljes mértékben hű az első rész szelleméhez, ami annyit tesz, hogy parodizálja a mesesémákat, kidomborítja azok megannyi felszínes sémáját, igazságtalanságát (különösen a szépség és jóság összefüggését illetően) és így helyrerántva a mesevilágot, jut el a mai fejjel is boldognak tartható befejezésig. Persze azért nem árt izgulni, mert ez a Jótündér aztán igazán gonosz!
nelson
2004.06.23
|
Shrek 2
amerikai animációs film, 105 perc, 2004
Shrek és Fiona hercegnő lápi boldogságát a Jótündér aljas mesterkedései zavarják meg. A zseniális számítógép-animációs mese remek folytatásában a hoppon maradt Szőke herceg nem adja fel házassági terveit, Csizmás Kandúr bérgyilkosságra készül, a Csacsinak pedig továbbra sem áll be a szája.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
(18 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.