Zsernyákok

olvasói
10/10 (1)
Egy svéd kisváros rendőreinek békésen telnek munkás hétköznapjai. Jóformán mást sem tesznek fel-alá furikázva a rendőrőrs, a büfékocsi és a nyugdíjas-szállásbeli kártyaparti között, mint konstatálják, hogy minden rendben van. A bűnözés terén ugyanis kimagaslóan jó statisztikát tudnak felmutatni: nulla, azaz semennyi rendbontás nem történik e csodálatosan szerencsés helyen.


Benny, a testület éles bevetésekről álmodozó tagja amerikai krimikből eltanult kifejezéseket szajkóz megszállottan, a középkorú Lasse és Agneta naphosszat egymás löttyedt testrészeivel cukkolják egymást, a nagybajszú Jacob pedig párkereső hirdetéseket ad fel.

Így mehetne ez a világ végezetéig, ha feletteseik fejükbe nem vennék, hogy célszerűsítés címén feloszlatják a rendőrőrsöt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a hír közlésével és az egység eredményességének megfigyelésével pont azt a kedves és szép Jessicát bízták meg, akivel Jacob már majdnem jól összejött legutóbbi randizós estéjén.

A rendőrőrs megmentésére hőseink egyetlen utat látnak: drasztikusan növelni a bűncselekmények számát. És mivel a helység piása nem bizonyul elég ütőképesnek, rendőreink kénytelenek a maguk kezébe venni az ügyet. Már-már maguk is elhinnék, hogy egy igazi bűnbanda garázdálkodik a környéken, azonban botcsinálta akcióik még a derűs egykedvűségbe tompult helybelieket sem ijesztik meg, nemhogy képesek lennének meggyőzni a szigorú tekintetű Jessicát a helyzet hirtelen kritikussá válásáról.

A Zsernyákok nemcsak saját hazájában volt igazi slágerfilm, de elképesztően sikeres kört futott le az európai filmforgalmazásban is. Ugyan a poénok nem mindegyike fergeteges, a film kedves humorával és hihetően balfácán szereplőivel rendkívül szórakoztató, kicsiknek és nagyoknak egyformán ajánlható.
nelson
2004.07.01
|
Kopps
svéd vígjáték, 90 perc, 2003
A mintaszerű svéd kisvárosban évek óta nem történt bűneset. A polgármester meg akarja szüntetni a rendőrséget, a veszélybe került zsaruk azonban sajátos lépésre szánják el magukat...
Rendező:

Josef Fares

Forgalmazza: Budapest Film
(9 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.