A legelő hősei

olvasói
10/10 (1)
A hírek szerint ez volna a Disney Stúdió legutolsó hagyományos technikával, vagyis kézzel rajzolt, egészestés animációs filmje, a történet pedig ehhez illően rusztikus és nosztalgikus.
Egy békés vadnyugati farmon járunk, amelynek lakói - egy kedves öreg hölgy, három tehén, egy pesszimista kecske, féltucat vidám malac és egy rakás felelőtlen baromfi - egy kevésbé szép napon értesítést kapnak: ha nem fizetik ki a banknak tartozásukat, akkor három napon belül kilakoltatják őket. Nincs más dolguk, mint begyűjteni a vérdíjat, amit az elvetemült marhatolvaj, Alameda Slim fejére tűztek ki, csakhogy a rafinált fickónak van egy titkos fegyvere: ördögi jódlizásával minden négylábút képes megbabonázni. Még szerencse, hogy akad egy akcióhősi ambíciókat dédelgető ló és egy magát kifejezetten szerencsésnek tartó falábú nyúl, akik segítenek a lányoknak - szerény képességeiknek megfelelően. S ki más is kaphatna el egy marhatolvajt, ha nem maguk a marhák? 
 
A legelő hőseiben pont az a legszimpatikusabb, hogy kevéssel is beéri - például 76 perccel - és nem akar minket lesöpörni a lábunkról. Nincsenek a Disney-filmektől megszokott túlrajzolt, negédes karakterek, gügyögő kisgyerekek, filharmonikusokra és Phil Collinsra hangszerelt filmzene, meg öt percenként elismételt magvas tanulság - és ez jó. Helyette kapunk pár nem túl eredeti, de jól elhelyezett poént, korrekt módon kidolgozott sztorit szimpatikus és rendesen megrajzolt karakterekkel és normális párbeszédeket. 
 
A legtöbb, amit fel lehet róni a film készítőinek az, hogy nincsen elég kikacsintás a felnőtt nézők felé - ami ma már szinte kötelező gesztus -, és nem éltek eléggé a western elemek által felkínált paródialehetőségekkel. De a falábú nyúl nagyon ott van, a tehenek bejódlizott táncjelenete pedig abszolút pszichedelikus!
Vízer
2004.07.22
|
Home on the Range
amerikai animációs film, 76 perc, 2004
A békés farm rajzolt lakói három tehén vezetésével a kilakoltatás ellen küzdenek: először jódlizó marhatolvajokkal, majd vad bölényekkel és segítőkész lovakkal kell szembeszállniuk.
Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:15
Egy páratlan páros
kanadai vígjáték, 2003
18:20
A vasálarcos
francia akciófilm, 1998
18:25
Oltári nő
amerikai romantikus vígjáték, 1999
18:25
Power Rangers
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:30
Hazárd megye lordjai
amerikai akcióvígjáték, 2005
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.