A legelő hősei

olvasói
10/10 (1)
A hírek szerint ez volna a Disney Stúdió legutolsó hagyományos technikával, vagyis kézzel rajzolt, egészestés animációs filmje, a történet pedig ehhez illően rusztikus és nosztalgikus.
Egy békés vadnyugati farmon járunk, amelynek lakói - egy kedves öreg hölgy, három tehén, egy pesszimista kecske, féltucat vidám malac és egy rakás felelőtlen baromfi - egy kevésbé szép napon értesítést kapnak: ha nem fizetik ki a banknak tartozásukat, akkor három napon belül kilakoltatják őket. Nincs más dolguk, mint begyűjteni a vérdíjat, amit az elvetemült marhatolvaj, Alameda Slim fejére tűztek ki, csakhogy a rafinált fickónak van egy titkos fegyvere: ördögi jódlizásával minden négylábút képes megbabonázni. Még szerencse, hogy akad egy akcióhősi ambíciókat dédelgető ló és egy magát kifejezetten szerencsésnek tartó falábú nyúl, akik segítenek a lányoknak - szerény képességeiknek megfelelően. S ki más is kaphatna el egy marhatolvajt, ha nem maguk a marhák? 
 
A legelő hőseiben pont az a legszimpatikusabb, hogy kevéssel is beéri - például 76 perccel - és nem akar minket lesöpörni a lábunkról. Nincsenek a Disney-filmektől megszokott túlrajzolt, negédes karakterek, gügyögő kisgyerekek, filharmonikusokra és Phil Collinsra hangszerelt filmzene, meg öt percenként elismételt magvas tanulság - és ez jó. Helyette kapunk pár nem túl eredeti, de jól elhelyezett poént, korrekt módon kidolgozott sztorit szimpatikus és rendesen megrajzolt karakterekkel és normális párbeszédeket. 
 
A legtöbb, amit fel lehet róni a film készítőinek az, hogy nincsen elég kikacsintás a felnőtt nézők felé - ami ma már szinte kötelező gesztus -, és nem éltek eléggé a western elemek által felkínált paródialehetőségekkel. De a falábú nyúl nagyon ott van, a tehenek bejódlizott táncjelenete pedig abszolút pszichedelikus!
Vízer
22 July 2004
|
Hungarian title: A legelő hősei
American animation, 76 min, 2004
Distributor: InterCom


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
20:10
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
21:00
Az admirális
orosz háborús film, 2008
21:00
Apácashow 2.: Újra virul a fityula
amerikai vígjáték, 1993
21:00
Joker
amerikai akciófilm, 2015
21:00
2012
amerikai akció, kalandfilm, 2009
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.