A legelő hősei

olvasói
10/10 (1)
A hírek szerint ez volna a Disney Stúdió legutolsó hagyományos technikával, vagyis kézzel rajzolt, egészestés animációs filmje, a történet pedig ehhez illően rusztikus és nosztalgikus.
Egy békés vadnyugati farmon járunk, amelynek lakói - egy kedves öreg hölgy, három tehén, egy pesszimista kecske, féltucat vidám malac és egy rakás felelőtlen baromfi - egy kevésbé szép napon értesítést kapnak: ha nem fizetik ki a banknak tartozásukat, akkor három napon belül kilakoltatják őket. Nincs más dolguk, mint begyűjteni a vérdíjat, amit az elvetemült marhatolvaj, Alameda Slim fejére tűztek ki, csakhogy a rafinált fickónak van egy titkos fegyvere: ördögi jódlizásával minden négylábút képes megbabonázni. Még szerencse, hogy akad egy akcióhősi ambíciókat dédelgető ló és egy magát kifejezetten szerencsésnek tartó falábú nyúl, akik segítenek a lányoknak - szerény képességeiknek megfelelően. S ki más is kaphatna el egy marhatolvajt, ha nem maguk a marhák? 
 
A legelő hőseiben pont az a legszimpatikusabb, hogy kevéssel is beéri - például 76 perccel - és nem akar minket lesöpörni a lábunkról. Nincsenek a Disney-filmektől megszokott túlrajzolt, negédes karakterek, gügyögő kisgyerekek, filharmonikusokra és Phil Collinsra hangszerelt filmzene, meg öt percenként elismételt magvas tanulság - és ez jó. Helyette kapunk pár nem túl eredeti, de jól elhelyezett poént, korrekt módon kidolgozott sztorit szimpatikus és rendesen megrajzolt karakterekkel és normális párbeszédeket. 
 
A legtöbb, amit fel lehet róni a film készítőinek az, hogy nincsen elég kikacsintás a felnőtt nézők felé - ami ma már szinte kötelező gesztus -, és nem éltek eléggé a western elemek által felkínált paródialehetőségekkel. De a falábú nyúl nagyon ott van, a tehenek bejódlizott táncjelenete pedig abszolút pszichedelikus!
Vízer
2004.07.22
|
Home on the Range
amerikai animációs film, 76 perc, 2004
A békés farm rajzolt lakói három tehén vezetésével a kilakoltatás ellen küzdenek: először jódlizó marhatolvajokkal, majd vad bölényekkel és segítőkész lovakkal kell szembeszállniuk.
Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
Hab a tetején albumának címével Szeder mintha saját magát pozicionálta volna a popzenei palettán.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:10
Álomőrzők 2.
amerikai-kanadai kalandfilm, 2003
18:20
A közellenség
amerikai thriller, 1998
18:20
Négy karácsony
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:35
Agora
spanyol-máltai romantikus kalandfilm, 2009
18:35
Űrcowboyok
amerikai akciófilm, 2000
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.