A legelő hősei

olvasói
10/10 (1)
A hírek szerint ez volna a Disney Stúdió legutolsó hagyományos technikával, vagyis kézzel rajzolt, egészestés animációs filmje, a történet pedig ehhez illően rusztikus és nosztalgikus.
Egy békés vadnyugati farmon járunk, amelynek lakói - egy kedves öreg hölgy, három tehén, egy pesszimista kecske, féltucat vidám malac és egy rakás felelőtlen baromfi - egy kevésbé szép napon értesítést kapnak: ha nem fizetik ki a banknak tartozásukat, akkor három napon belül kilakoltatják őket. Nincs más dolguk, mint begyűjteni a vérdíjat, amit az elvetemült marhatolvaj, Alameda Slim fejére tűztek ki, csakhogy a rafinált fickónak van egy titkos fegyvere: ördögi jódlizásával minden négylábút képes megbabonázni. Még szerencse, hogy akad egy akcióhősi ambíciókat dédelgető ló és egy magát kifejezetten szerencsésnek tartó falábú nyúl, akik segítenek a lányoknak - szerény képességeiknek megfelelően. S ki más is kaphatna el egy marhatolvajt, ha nem maguk a marhák? 
 
A legelő hőseiben pont az a legszimpatikusabb, hogy kevéssel is beéri - például 76 perccel - és nem akar minket lesöpörni a lábunkról. Nincsenek a Disney-filmektől megszokott túlrajzolt, negédes karakterek, gügyögő kisgyerekek, filharmonikusokra és Phil Collinsra hangszerelt filmzene, meg öt percenként elismételt magvas tanulság - és ez jó. Helyette kapunk pár nem túl eredeti, de jól elhelyezett poént, korrekt módon kidolgozott sztorit szimpatikus és rendesen megrajzolt karakterekkel és normális párbeszédeket. 
 
A legtöbb, amit fel lehet róni a film készítőinek az, hogy nincsen elég kikacsintás a felnőtt nézők felé - ami ma már szinte kötelező gesztus -, és nem éltek eléggé a western elemek által felkínált paródialehetőségekkel. De a falábú nyúl nagyon ott van, a tehenek bejódlizott táncjelenete pedig abszolút pszichedelikus!
Vízer
22 July 2004
|
Hungarian title: A legelő hősei
American animation, 76 min, 2004
Distributor: InterCom


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
21:00
Ki nevel a végén?
amerikai vígjáték, 2003
21:00
Ima egy haldoklóért
amerikai filmdráma, 1987
21:00
Riddick - A sötétség krónikája
amerikai akciófilm, 2004
21:00
21:00
Rohanás
amerikai akció, krimi, 2010
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.