Függőség

olvasói
(0)
Napjainkban kockázatos vállalkozás thrillert készíteni, már csak azért is, mert a műfaj valamennyi közül az egyik legnépszerűbb: millió ötletet elhasználtak már az elődök, így nehéz olyan eredetibb témára találni, amely megmozgathatja a nézők fantáziáját. Hiába nagyformátumú a rendező, ha a kezébe került forgatókönyv gyenge, ha a sztori kölcsönelemekkel és panelekkel teli.
A Függőség történetének egyetlen eredetisége abban áll, hogy kiötlője két jobban sikerült modern thrillert igyekezett összeturmixolni: a mese lényegében Alan Parker nagy hírű Angyalszív és Rowdy Harrington kisebb hírű, de azért épkézláb Árral szemben című munkájának motívumaiból áll össze. 
 
A film centrumában egy nehéz életű nyomozónő (Ashley Judd - A gyűjtő, Szemtől szemben) áll, aki titokzatos sorozatgyilkos után kutakodik. Helyzetét különösen pikánssá teszi, hogy az áldozatok kivétel nélkül olyan férfiak, akikkel korábban futó viszonyt létesített, mi több, idővel felébred benne annak gyanúja, hogy a tettes voltaképp ő maga, és a merényleteket öntudatlan állapotban követte el. Mindennek tetejébe még jobban összekuszálja az ügyet, hogy a nyomozásban frissen mellé rendelt munkatársa (Andy Garcia - Ha a férfi igazán szeret, Keresztapa 3.) iránt gyengéd érzelmeket kezd táplálni, egyszóval hamarosan teljes lesz a káosz hősnőnk pszichéjében. 
 
És sajnos a filmben is, hiszen helyenként nem eléggé logikus módon szerveződnek egymás mellé a jelenetek, nehezen felfejthetőek a figurák közötti kapcsolatok. Bár a produkciót az a Philip Kaufman rendezte, akit rendhagyó műfaji filmjei (A testrablók támadása, Henry és June), illetve filmdrámái (A lét elviselhetetlen könnyűsége, Az igazak) miatt Hollywood egyik legeredetibb alkotójaként tart számon a szakma, még ő sem képes csodát tenni.
Homolka, Jr.
2004.07.29
|
Twisted
amerikai-német thriller, 97 perc, 2004
A halott rendőr lánya, akiből apjának egykori társa szuperzsarut nevelt, most sorozatgyilkos után nyomoz, aki épp az ő szeretőit gyilkolja...
rendező:

Philip Kaufman

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.