Szezon

Szezon, 2004 Színes, magyar filmdráma, 89 perc
Ha a volt csajod a főnököddel jár, ha egy ostoba baleset miatt kirúgnak a munkából és még meg is aláznak, ha a kávét is csak feketén, cukor nélkül iszod a cukorgyár szomszédságában, ha unod a karcagi strandot és valami izgalmasabbra vágynál - irány a Balaton!

Linkek


Kapcsolódó cikkek


A Szezon mélázó ifjú hőse, Guli (Nagy Zsolt) és két haverja lelép az álmos kisvárosból, hogy Aligán próbáljon szerencsét. Nyár van, épp kezdődik a szezon, vendéglátós végzettséggel és némi gyakorlattal könnyen találnak állást - nem is akárhol, az egykori pártüdülőből lett elit nyaralóhelyen, ahová a kis magyar vadkapitalizmus fejesei járnak: parlamenti képviselők, újságírók, simlis üzletemberek és egyéb pénzes nagymenők. Hőseink testközelből figyelik a rongyrázást, készségesen teljesítik a legextrább kívánságokat, igyekeznek mindent bírni - úgy fapofával, mint farpofával -, ám ha a helyzet úgy hozza, keményen büntetnek a kiszolgáltatottságért és a lenézésért.

Nagy kalandra indultak, bizonyítani akarnak, meg akarják találni az édes életet, bármit is kell tenni a sikerért. A kikapós képviselőfeleség falnak döntése, pornóbiznisz, túlóra - egyre megy. Egy mosolygós, kedves pincérlány miatt talán még Guli is képes lenne elfelejtkezni szerelemi csalódásairól, de valahogy mindig rosszul jön ki a lépés...

Török Ferencet a Moszkva tér óta nem kell bemutatni a mozinézőknek. Második játékfilmje érdesebb és kicsit komorabb, mint az előző, a balatoni nyár kalandjaiból persze nem hiányzik az akció, a humor és a szex sem. A Szezon feszes és fegyelmezett film, a legkiválóbb fiatal színészeinkkel a főszerepekben (egy-egy rövidebb jelenetben pedig többek között Hegedűs D. Géza, Csuja Imre és Sinkó László remekel). Ütős és szép fényképezés, a Zagar finoman hullámzó zenéje, egy adag szex, humor és melankólia - Török Ferenc filmje a harsányságot kerülve teremt erős hangulatot. A Szezon igaz, érett munka, az utószezon egyik legígéretesebb magyar filmje.
gorcsev
2004.08.26
|


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
18:10
Bolondok felvonulása
francia vígjáték, 1993
18:25
Styx - Hamis szelek
német film, 2018
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:55
Az örömapa
amerikai vígjáték, 1991
19:00
A préda
francia akciófilm, 2011
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarazenekar koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.