Kedvenc helyek

INXS: I`m Only Looking - The Best Of

Michael Hutchence frontember 1997-es öngyilkossága óta az INXS nem adott ki új felvételeket, a régieket viszont összegezte: a 2002-es Definitive válogatáslemezt követően a zenekar most összegyűjtötte vizuális életműve legjavát is (a külön lemezen megjelent extrákat figyelembe véve mondhatni teljességre törekedtek).

Linkek


Az első korong 25 videoklipet sorakoztat, időrendben haladunk és minden felvételt bevezet egy-egy tag (szerencsére egyáltalán nem ál-gyászos) visszaemlékezése. A legnépszerűbb ausztrál popzenekar gyakorlatilag a klipkorszak felfutásával párhuzamosan lett világhíres, de a tagok által sűrűn hangoztatott forradalmiság már csak kevésszer érhető tetten. Richard Lowenstein volt a házirendező, ritkán sztárfilmesek is beköszöntek (Joel Schumacher, Walter Stern). Többnyire performansz-videók (a zenekar imitálja, hogy játszik) sorjáznak, azok sémáját próbálták bolondítani különféle ötletekkel - osztott képmező, eredeti helyszínek, játék a fénnyel, animációs trükkök, eltérő képtechnikák vegyítése -, több-kevesebb sikerrel (a sokadik Mad Max apokalipszis például már elcsépelt, a súgótábláival Bob Dylan-ősklipjét idéző Mediate azonban még mindig nyerő), de annyi bizonyos, hogy ezek a videók manapság is sűrű rotációban szerepelnek a különböző klipcsatornákon. Az 1992-es Taste It, Baby Don`t Cry, Beautiful Girl hármas kiemelkedő.

QQQQ


EXTRÁK

Ritka koncertrészletek (49 percben tíz dal, szintén a tagok bevezetőjével), négy remixklip, három koncertes montázsklip, a Full Moon... és Elegantly Wasted albumok kimaradt videói, további ritkaságok, színfalak mögé pillantó interjúcsokor (20 perc) és mozgósított fotógaléria sztárfényképészek INXS-portréiból.

QQQQQ


2004 Hossz: 115 perc + 155 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1 + DTS Feliratok: angol, francia, német, spanyol, portugál
Dömötör Endre
2004.09.09
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.