Mészáros Márta a Nagy Imre-filmről

Beszélgetés a Spinoza Házban
Szeptember 19-én, vasárnap este 7-kor a Spinoza Házban (VII., Dob utca 15.) az érdeklődők Mészáros Mártával és Jan Nowickivel találkozhatnak. A rendezőnő és színésze A temetetlen halott című film kapcsán válaszol a kérdésekre.
A Spinoza Ház őszi programjainak egyike a nagy filmrendezőkkel folytatott beszélgetéssorozat.

A sort Mészáros Márta indítja, akivel legújabb filmjének premierje előtt Auth Magda beszélget.

A Kossuth-díjas filmrendező megrázó filmjében Nagy Imre életútját szeretné bemutatni. A felvett jeleneteket archív anyagok egészítik ki, vagy éppen ellenpontozzák: a film szövetét Nagy Imre hiteles szövegei (önéletrajza, elemzései, felszólalásai, cikkei, levelei, a bíróság előtt tett vallomása) adják, valamint korabeli filmek, híradóanyagok, fotók, melyek segítenek felidézni az életutat. A hiteles és pontos történelmi háttér biztosítása végett a forgatást hosszas adatgyűjtés előzte meg.

A beszélgetés során a rendezőnő Nagy Imréhez és családjához fűződő kapcsolatáról, az egykori miniszterelnök jelleméről és megítéléséről, a forgatást megelőző hosszú kutatásról, valamint a magyar-szlovák-lengyel koprodukcióban készült mű alkotói gárdájáról lesz szó.

A rendezvényen jelen lesz a tragikus sorsú miniszterelnököt alakító lengyel színész, Jan Nowicki is.(Spinoza, Budapest Film)
2004.09.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.