Kill Bill 2.

Valljuk be: kicsit sem erre számítottunk. Mondjuk, morcos párbajra a kietlen új-mexikói pusztaságban, a Menyasszony tomboló dühére és egy óriási, eget és földet megrengető végső leszámolásra Bill-lel, akinek már nem csupán a keze látszik.

Kapcsolódó cikkek


Ami bejött: Billnek tényleg nem csak a keze látszik. Van feje is, és úgy néz ki, mint David Carradine. Beszél is, méghozzá Supermanről. Noha kissé eltúlzott és mesterkélten "tarantinós" a fejtegetése, a két rész különbségét kiválóan jellemzi: ahogy Superman számára Clark Kent csak szerep, Beatrix Kiddo is igazából a Fekete Mamba, azaz mestersége a halál, a többi csak játék. Legalábbis Bill-lel együtt eddig így hittük. Csakhogy a bosszúszomjas Mamba képregénybe illő kaszaboláskampánya ellenpontjaként a civil nevet kapott hősnő érző lénnyé vált, többé nem pusztán az a dögös csaj, aki sárga ruciban, egy szál Hattori Hanzo-pengével lazán szembeszáll megveszekedett őrültek vérszomjas bandájával. A Menyasszony nemcsak lelket kapott, hanem múltat is, és egy olyan ellenfelet, akit nehéz szívvel kell megölnie. Mert Bill szerethető gonosz. Lehet, hogy kicsit sokat beszél, olykor marhaságokat is, de intelligens és módfelett szimpatikus.

A meglepetések filmjében felborul a színes filctollal rajzolt halállista rendje, s hősnőnk olykor már csak szemlélője ellenfele elpusztításának. Maradt, ugye, Bud (Michael Madsen), aki tróger és iszik is, ráadásul feleslegesen kegyetlen, mindezek ellenére kedvelhető és Elle Driver (Daryl Hannah), a halál félszemű angyala - gusztustalanul gonosz nőszemély.

Amellett, hogy Tarantino ezúttal a kínai wuxiáknak, kung fu-filmeknek és főként a spagettiwesterneknek emel pazar emlékművet, időt szakított arra, hogy saját, szerzői filmet készítsen. Jellegzetes dialógusaival, tébolyult időkavarásával és egy különösen zsigerekbe vájó élve eltemetés-jelenettel együtt (ez az, amiért a DVD-t egyáltalán kitalálták!) nagyjából megtalálta az egészséges középutat a dögös akciójelenetek és a hosszú, ám emlékezetes dialógusok közt.

A Kill Bill 2. nem csupán Beatrix Kiddo vértől mocskos odüsszeiája, hanem Quentin Tarantinóé is: a rendezőzseni-fenegyerek korábbi filmjei egy a szubkultúrában mélyen hívő, ám ezt elfojtó, pallérozatlan elme partizán alkotásai voltak, az istenadta tehetség csodálatos megnyilvánulásai, ám a "negyedik film" során végre emberesen kitombolta magát: új filmje talán már a biztos kezű, tehetséges mesterember eljövendő, letisztult korszakának a nyitánya.

Lehet, hogy nem erre számítottunk, s talán kis tüske is van bennünk, ám ha kétségeink is voltak, az összesített szuper-végefőcím során meg kell állapítsuk: itt valami nagyot láttunk. *****Extrák:
Akár az elsőé: előzetesek, werkfilm, interjúk. Ami jó: a menü igényes, és nem villog, mint az előzmény citromsárga rettenete. **


Kill Bill: Vol. 2
2004
amerikai akciófilm Hossz: 136 perc
Forgalmazó: Best Hollywood
Rendező: Quentin Tarantino
Szereplők: Uma Thurman, David Carradine, Gordon Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah, Michael Parks, Samuel L. Jackson
Hang: magyar 5.1 és DTS, angol 5.1
Felirat: magyar, angol
Extrák felirata: magyar
Wynarski
2004.10.14
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:50
Mallory szerint a világ
amerikai filmdráma, 2010
18:50
Galaxis útikalauz stopposoknak
amerikai vígjáték, 2005
18:55
Men In Black - Sötét zsaruk 3.
amerikai vígjáték, 2012
19:00
A bosszú jogán
amerikai thriller, 2011
19:30
Escobar
bolgár-spanyol életrajzi film, 2017
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.