Fenyő Iván Mendes filmjében

A Katona József Színház fiatal művésze, a Magyar szépség című Gothár-filmből ismert Fenyő Iván az Amerikai szépségért Oscar-díjjal jutalmazott Sam Mendes filmjében kapott szerepet.
Fenyő Iván Mendes 2005 végére, 2006 elejére várható következő rendezésében, a Jarheadben (Tengerészgyalogosok) játszik fontos mellékszerepet. A film főbb szereplői Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Holnapután) és Jamie Foxx (Collateral - A halál záloga). A Jarhead Anthony Swofford tengerészgyalogos Öböl-háborúról szóló memoárját dolgozza fel.

Fenyő Iván 2003-ban végzett a Színművészeti Egyetemen Máté Gábor osztályában. Most kezdte második évadát a Katona József Színházban.

Filmográfiája szerint eddig Gothár Péter Magyar szépség című filmjében szerepelt (a dolog pikantériája, hogy a magyar film, melyben a fiatal színész feltűnt kísértetiesen emlékeztet Mendes első mozis rendezésére, az Amerikai szépségre).(nol, Index)
2004.11.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.